MTV:n kirjeenvaihtaja: Biden puhui 20 minuuttia aselakien kiristyksistä, jotta kongressi tekisi "edes jotain" – isoja uudistuksia turha odottaa

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden vaatii kiristyksiä maan aselakeihin 2:29

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden vaatii kiristyksiä maan aselakeihin.

Bidenin mielestä yksityisomistuksessa olevat rynnäkköaseet tulisi kieltää ja asetta ostavien ikärajaa nostaa 18:sta ikävuodesta 21:een.

– Tiedän, että jotkut sanovat: 18-vuotiaat voivat palvella armeijassa ja käyttää rynnäkköaseita, mutta se tapahtuu koulutuksessa ja valvonnassa, maailman parhaiden asiantuntijoiden kanssa. Älkää kertoko minulle, että ikärajan nostaminen ei muuta asiaa. Nyt riittää!, Biden vaati.

Bidenin puhe kesti parikymmentä minuuttia. Se oli osoitettu kansan lisäksi kongressille, jotta se tekisi "edes jotain" aselakien suhteen, toteaa MTV Uutisten Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Laura Pylvänäinen.

– Sivulauseessa Biden käytännössä myönsi, että rynnäkköasekieltoa tuskin saadaan voimaan. Hän kuitenkin listasi joukon muita keinoja, joilla mahdollisesti aseväkivaltaa voitaisiin vähentää, Pylvänäinen toteaa.

Pylvänäinen ei usko, että Bidenin toivomuslistan järeällä päällä olisi mahdollista mennä läpi.

– Se vaatisi vähintään kymmenen republikaanisenaattorin tuen ja sitä ei ole näkyvissä, Pylvänäinen arvioi.

Nyt puhutaan lähinnä aseiden ostajien taustatarkastuksista ja siitä, miten aseita säilytetään.

– Mitään käänteentekevää ei ole näköpiirissä, Pylvänäinen katsoo.

Yhdysvalloissa aseväkivallasta on tullut lasten yleisin kuolinsyy. Se on yleisempi kuin vaikkapa auto-onnettomuudet, Pylvänäinen sanoo.

– Ammuskelut ovat Yhdysvalloissa jokapäiväisiä. Otsikoihin nousevat lähinnä joukkoammuskelut, Pylvänäinen toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat