Movetron muistelee Maki Kolehmaista koskettavassa päivityksessä: "Jaksoit läpi keltaisen toukokuun"

Suosittu hittinikkari Maki Kolehmainen on poissa 2:40
Suosittu hittinikkari Maki Kolehmainen on poissa.

Movetron-yhtye muistelee päivityksessään maanantaina kuollutta muusikkoa Maki Kolehmaista.

Muusikko, säveltäjä ja tuottaja Marko "Maki" Kolehmainen on kuollut 58-vuotiaana. Kolehmainen kuoli nopeasti edenneeseen sairauteen maanantaina 3. kesäkuuta aamuyöllä Helsingissä.

Kolehmainen tunnetaan parhaiten Aikakone-yhteen säveltäjänä. Hän on myös säveltänyt musiikkia lukuisille artisteille, kuten Antti Tuiskulle, Anna Abreulle, Einille ja Robin Packalenille

1990-luvun suosikkibändi Movetron julkaisi koskettavan päivityksen Maki Kolehmaisesta poismenon johdosta.

– Lämmin osanottomme Makin läheisille, lapsille, sukulaisille ja tietysti Makin 30 vuotiselle perheelle Aikakoneelle, Movetron sanoo Facebook-päivityksessään. 

Päivityksessä kerrotaan yhtyeen tavanneen Kolehmaisen tammikuun lopulla yhteisellä keikalla, jolloin hän oli kertonut sairaudestaan.  

– Kerroit biisejä olevan mielessäsi vielä kosolti ja kevään mittaan sovittiin vielä yhteisestä kirjoitussessiosta. Se sessio saa kuitenkin nyt toivottavasti vielä odottaa, kirjoita nyt siellä jossain jotain Timon kanssa, yhtye jatkaa.

Kolehmaisen yhtye Aikakone julkaisi vuonna 1995 esikoisalbuminsa Tähtikaaren taa. Albumi myi triplaplatinaa ja sisälsi hittikappaleet "Odota" ja "Alla vaahterapuun". 

– Ysärillä meidän välille yritettiin luoda veristä kilpailuasetelmaa, vaan julkisuuden takana sitä ei ikinä ollut. Eräänä muistojen sattumana voidaan kertoa, että osuttiin aikanaan masteroimaan sattumoisin Finnvoxiin samana päivänä sinkkuja Alla vaahterapuun ja Alla koivupuun, Movetron muistelee päivityksessään.

– Ikuisesti meidän mielissä ja musiikki jää ja soi. Jaksoit läpi Keltaisen toukokuun, yhtye kirjoittaa.

Kolehmainen sai viettää viimeiset tunnit rakkaidensa kanssa. 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat