Näin Maki Kolehmaista muistellaan somessa – Kurre Westerlundilta liikuttava kirjoitus: "Meidän ystävyys kesti yli 25 vuotta"

Maki Kolehmaisen kuolema on koskettanut monia.

Muusikko, säveltäjä ja tuottaja Marko "Maki" Kolehmainen on kuollut 58-vuotiaana. Tiedon menehtymisestä vahvistaa Kolehmaisen pitkäaikainen ystävä, asiainhoitaja ja manageri Antti  J. Kallio.

Kolehmainen tunnetaan parhaiten Aikakone-yhteen säveltäjänä. Hän on myös säveltänyt musiikkia lukuisille artisteille, kuten Antti Tuiskulle, Anna Abreulle, Einille ja Robin Packalenille.

Eini julkaisi maanantaiaamuna Instagram-tililleen Kolehmaiselle omistetun postauksen.

– Hyvää taivasmatkaa Maki, Eini kirjoittaa julkaisussaan sydämen kera.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Kolehmaista muistelee Instagramissa myös sanoittaja Ile Vainio.

– Popenkeli Maki. Kiitos kun teit musiikkia meille, sävelsit toivoa ja iloa tänne. Loit valoa pimeyteen eksyneille. Olet ikuinen Maki ystävämme. Taiteilija Maki Kolehmaisen muistoa kunnioittaen. Ilkka Vainio, Vainio kirjoittaa julkaisussaan.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Laulaja Kurre Westerlund julkaisi Instagram-tililleen kauniin postauksen Kolehmaisen muistolle.

– Maki rakas ystävä ja veli. Maki oli aina hyväsydäminen ja ajatteli vain toisia. Mikään ei ollut mahdotonta Makille! Mulla on jo nyt sua niin ikävä. Sun vaikutus suomalaiseen musiikkielämään on todella suuri ja sua tullaan arvostamaan aina!  Westerlund kirjoittaa postauksessaan.

– Meidän ystävyys kesti yli 25 vuotta. Sä aina uskoit, kannustit ja olit valmis auttamaan. Mä sain tehdä sun kanssa yli 50 biisiä. Meillä oli kolme mieletöntä kuvausmatkaa Las Vegasiin. Sinä Maki olet se syy, että tapasin Jennan. Saimme nähdä sinut vielä lauantaina ja sitä emme unohda koskaan. Lämpimät osanotot Äidille ja kaikille lapsille ja läheisille. Ikuisesti, Kurre, Westerlund päättää tekstinsä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Aikakone-yhtyeen entinen jäsen Heidi Puurula puolestaan jakoi Instagram-tarinaansa yhteiskuvan hänestä ja Kolehmaisesta.

– Maki-rakas veli, Puurula kirjoittaa Instagram-tarinassaan rikkinäisen sydänemojin kera. 

Instagram-tarinassaan Kolehmaista muistelee myös Kurre Westerlundin kumppani Jenna Välikangas, joka lauloi Aikakone-yhtyeessä vuosina 2016–2020.

– Hyvää matkaa rakas. Sydämeni on särkynyt, mutta samalla niin kiitollinen kaikista yhteisistä muistoista. Olit mukana kaikissa mun elämän suurissa käänteissä ja aina tukena. Kiitos meidän ainutlaatuisesta ystävyydestä. Maailman lahjakkain ja suurisydämisin Maki. Lohduton ikävä jää. Syvä ja lämmin osanottoni Makin perheelle ja kaikille läheisille, Välikangas kirjoittaa Instagram-tarinassaan.

Kolehmainen kuoli nopeasti edenneeseen sairauteen maanantaina 3. kesäkuuta aamuyöllä Helsingissä. Perhe kiittää Terhokodin henkilökuntaa ja ystäviä Kolehmaisen kauniista saatosta. 

Kolehmainen tunnetaan parhaiten Aikakone-yhteen säveltäjänä. Yhtyeen hittejä ovat muun muassa Alla vaahterapuun, Odota, Keltainen ja Nti Groove

Lue myös:

    Uusimmat