Mainos

Mormoniperheen äiti ja neljä pientä lasta murhattiin asemiesten hyökkäyksessä Meksikossa – tekijöiden epäillään liittyvän huumekartelliin

Uskonnollisen yhteisön jäsenten autosaattue joutui maanantaina asemiesten hyökkäyksen kohteeksi Pohjois-Meksikossa. Tiedot kuolonuhrien määrästä vaihtelevat, mutta ainakin amerikkalaisnainen ja hänen neljä pientä lastaan kuolivat hyökkäyksessä. 

BBC:n mukaan väijytys tapahtui Bavispen kaupungissa Sonoran osavaltiossa Yhdysvaltain rajan lähellä. Uhrit olivat matkalla La Moraan, joka sijaitsee viereisessä Chihuahuan osavaltiossa. Hyökkääjien epäillään liittyvän paikalliseen huumekartelliin.

Yksi uhreista oli LeBaron -nimiseen mormoniperheeseen kuulunut nainen. Perheenjäsenten mukaan myös naisen neljä lasta eli puolivuotiaat kaksoset, 8-vuotias ja 10-vuotias oli surmattu. Heidän autonsa löytyi poltettuna tien varresta, ja autosta on julkaistu verkossa video.

Uhrilukua ei ole vahvistettu

Uutiskanava ABC:n mukaan saattueessa oli mukana ainakin kolme autoa, ja että osa La Mora -yhteisön jäsenistä olisi kadoksissa. CNN:n mukaan kuolonuhreja olisi yhdeksän.

Viranomaiset eivät ole vielä vahvistaneet uhrilukua virallisesti. Osavaltioiden viranomaisten mukaan tapauksen tutkinta on aloitettu.

Paikallisten mukaan hyökkääjät olivat mahdollisesti erehtyneet kohteestaan ja luulivat uhrien kuuluvan kilpailevaan jengiin.

BBC:n mukaan Meksikoon asettuneeseen uskonnolliseen yhteisöön kuuluu mormonien lisäksi myös katolilaisia. Jäsenet ovat aiemmin vastustaneet huumejengejä ja ottaneet kantaa kartellien väkivaltaa vastaan.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja