"Mörkö" Anttila yllättyi – NHL-mies lankesi edessä

Suomen Marko Anttila kaivoi Yhdysvaltoja vastaan pelatussa jääkiekon MM-välierässä Tampereella kikkakirjasta komean suoritteen pöytään. "Mörkö" myöntää yllättyneensä itsekin.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Anttila polki kolmannessa erässä Suomen 4–2-johtoasemassa vastahyökkäykseen oikeaa laitaa pitkin. Maalin lähettyvillä nähtiin harvinaista Anttilaa.

Kolossi vei tyylipuhtailla kikoillaan NHL-puolustaja Nate Schmidtiä kuin kuoriämpäriä. Romuluista Anttilaa ei minään harhautusvirtuoosina olla varsinaisesti totuttu tuntemaan, ja mies sanoi yllättyneensä kikoistaan itsekin.

– Olen joskus treeneissä yrittänyt tehdä sitä ja se on onnistunut muutaman kerran, niin päätin, että kokeillaan nytkin. En saanut kuitenkaan vetoa nousemaan tarpeeksi ylös, Anttila kertasi Leijonien 4–3-voittoon päättyneen pelin jälkeen.

Ihastele tilanne ylälaidan videolta.

Yleisö huusi erinäisiin otteisiin lauantai-illan aikana jälleen "Mörköä", kun Anttila löi kaikkeaan likoon.

– On se hieno fiilis, ei siitä pääse mihinkään. Kovaa yritän tehdä hommia joukkueelle ja taistella. Hienoa, että sekin huomataan, Anttila sanoi ja jatkoi:

– Kyllä minä luulen, että se Suomi-huuto silti parempi on, mutta ainakin saa noita jätkiäkin hymyilemään, kun vähän Mörköä kuuluu välillä.

"Aivan loistavat fiilikset"

Yhdysvallat siirtyi ensimmäisessä erässä juuri Nate Schmidtin maalilla 1–0-johtoon, mutta Leijonat ei ollut taaskaan horjutettavissa. Suomi nousi ensin 2–1-johtoon ja paineli USA:n tasoituksen jälkeen 4–2:een, kunnes USA onnistui loppuminuuteilla kavennuksessa ilman maalivahtia. Leijonat piti kuitenkin pintansa.

– Aivan loistavat fiilikset. Ovat nämä tiukkoja, jänniä pelejä.

Anttilan sanoin Leijonien toimintaan kumpuaa sisäinen luottamus.

– Minun mielestäni pelasimme hyvän pelin. Alussa olisi ehkä voitu olla vielä terävämpiä, mutta muuten tosi hyvä peli, hyökkääjä summasi.

Puolivälierässä Suomi oli hoidellut itsensä rinnalle ja ohi kahden maalin tappioasemasta Slovakiaa vastaan. Anttila itse nosti tuolloin kahdella maalillaan Suomen tuolloin rinnalle ja oli alustamassa Saku Mäenalasen tyhjään rysään viimeisellä sekunnilla naulaamaa 4–2-osumaa.

"Eihän tämä meille riitä"

Suomi pelaa tänään sunnuntaina MM-finaalissa Kanadaa vastaan, mutta kaikesta huokuu, ettei finaalipaikka tyydytä vielä ketään. Anttilan sanoin matka on "täysin kesken".

– Eihän tämä meille riitä. On ollut ainakin tämän joukkueen ja tuntuu, että koko Suomen mielipide, että taistellaan kultamitalista täällä. Se on ollut meidän tavoitteemme koko ajan.

Paineita Anttila ei ole havainnut, vaikka odotukset kotikisoissa ovat jättimäiset.

– Ei sellainen ainakaan tässä joukkueessa ole minun mielestäni näkynyt. Se on kuitenkin ihan normaalia, että kun haluaa voittaa jotain hienoa, siitä tulee aina vähän jännitystä.

Lue myös:

    Uusimmat