Huomasitko? Leijonat-kapteeni astui sivuun tärkeästä vastuusta – "Ei mennyt hyvin"

Suomen jääkiekkomaajoukkueen kapteeni Valtteri Filppula iloitsi Leijonien loppuottelupaikasta, mutta omaan iltaansa hän ei voinut olla täysin tyytyväinen.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Filppulan aloitukset takkusivat lauantaina Tampereella pelatussa MM-välierässä Yhdysvaltoja vastaan. Kapteeni voitti vain kaksi kahdeksasta aloituksestaan, ja ketjun laitahyökkääjä Jere Sallinen hyppäsi kesken pelin Filppulan paikalle kaapimaan aloituksia.

Sallinen onnistui voittamaan neljä yhdeksästä aloituksestaan. Sallinen väänsi aloituksia Leijonien voitoksi 44 prosentin varmuudella siinä missä Filppulan aloitusten voittoprosentti oli 25.

– Ei mennyt hirveän hyvin, Filppula totesi lyhyesti aloituksistaan.

Tarkempaa analyysiä oli vaikea tehdä.

– Välillä on sellaisia päiviä, että ei vain pompi. Jere otti hyvin, ei siinä ollut mitään.

Päätös, että Sallinen alkaa ottaa enemmän aloituksia, sovittiin Filppulan mukaan yhdessä. Ja loppu hyvin, kaikki hyvin. Tärkein, finaalipaikka, hoitui maalilukemin 4–3.

– Mutta kyllähän aloitukset ovat iso osa peliä. Pitää yrittää saada mahdollisimman paljon kiekkoa niistä lähtötilanteista. Toivottavasti ensi pelissä menee paremmin.

Tuossa taistossa vastaan on asettumassa tällä haavaa Kanada, joka johtaa Tshekkiä MM-välierässä maalein 5–1, kun menossa on kolmas erä.

"Tänäänkin se onnistui"

Leijonat oli voittanut lohkovaiheessa Yhdysvallat 4–1, mutta nyt taistosta muodostui tiukempi. Aiemmassa pelissä USA oli jäähyillytkin runsaasti ja Leijonat rokotti kolmella ylivoimaosumalla. Nyt USA:lle tuomittiin vain kolme kahden minuutin rangaistusta, eikä ylivoimamaaleja tullut enempää kuin Sakari Mannisen 2–1-osuma.

– Tiesimme, että he eivät varmaan tulemaan tekemään sellaisia virheitä, että ottaisivat niin paljon jäähyjä, Filppula luotaili.

– Totta kai siellä on hyvä vauhti ja löytyy paljon taitoa. Tiesimme, että kova peli tulee taas – tässä vaiheessa tuntuu, että kaikki pelit ovat kovia ja yhden maalin pelejä. Onneksi olemme hyvin pystyneet kääntämään näitä voitoiksi. Tänäänkin se onnistui, niin pitää olla siitä tyytyväinen.

Suomalaista jääkiekkohistoriaa?

Jos Leijonat onnistuisi voittamaan huomennakin, jälleen yhden todennäköisesti tiukan pelin, Filppula tekisi suomalaista jääkiekkohistoriaa. Hänestä tulisi ensimmäinen sinivalkopelaaja, joka on voittanut Stanley Cupin, olympiakullan ja maailmanmestaruuden. Filppula kääntää huomion kuitenkin tiukasti tähän yksittäiseen turnaukseen ja joukkueeseen.

– Enemmän kutkuttaa se, että pääsemme pelaamaan ja on mahdollisuus voittaa tämän joukkueen kanssa. Se on tärkein juttu, mistä saa suurimman ilon, jos niin käy huomenna. Totta kai se (historian tekeminen) on sitten hieno bonus siihen päälle.

Mitä asioita leijonakapteeni aikoo painottaa joukkueelle finaalin alla?

– Jos ihan rehellisiä ollaan, ei meidän tarvitse hirveästi mitään muuttaa. Meillä on paljon kokemusta joukkueessa ja jätkät ovat pelanneet kovia pelejä.

– Nyt yritetään palautua mahdollisimman hyvin. Katsotaan, kumpi sieltä tulee ja viilataan johonkin suuntaan sitä peliä. Me olemme kuitenkin minun mielestäni pelanneet hyvin ja nousujohteisesti koko turnauksen. Tästä on hyvä lähteä finaaliin.

Lue myös:

    Uusimmat