Kalle Rovanperän suunnitelma piti – lauantaina edessä kova haaste: ”Se on kaikista pahin juttu”

3:18
Videolla Tulosruudun raportti Monzan MM-rallin perjantaipäivästä.

Kalle Rovanperä vältti ongelmat Monzan MM-rallin haastavilla erikoiskokeilla perjantaina.

Toyota-kuljettaja Rovanperä päätti ensimmäisen kunnon kisapäivän kuudennella sijalla. Ero kärkeen ei ole iso, 24,8 sekuntia.

– Oli erittäin haastavaa. Tuskin koskaan tai ainakaan pitkään aikaan ei ole ollut tällaista olosuhdetta kenelläkään WRC-auton ratissa, Rovanperä kertoi MTV Urheilulle.

Usealla WRC-kuskilla mutkat menivät paikoin pitkäksi mutaisilla osuuksilla Monzan moottoriradan alueella, mutta nuori suomalaiskuljettaja piti Toyotansa oikeissa urissa.

– Muut sammuttelivat autojaan, menivät leveäksi tai osuivat johonkin, mutta minulla ei ollut mitään sellaista. Siihen voi olla tyytyväinen. Siitä näkee, että minulla jäi viimeinen riski ottamatta, Rovanperä sanoi.

– Ajossa on vielä parannettavaa, mutta siinä mielessä on mennyt tosi hyvin, että tarkoitus on pysyä vain mukana. Se on mennyt suunnitelman mukaan.

Lauantaina Rovanperällä ja muilla rallitähdillä on edessään toisenlainen haaste. Luvassa on perinteisempiä erikoiskokeita Monzan ja Bergamon pohjoispuolella vuoristossa.

– Nyt näyttää siltä, että olosuhteet ovat kovat. Vuorten huipulla on paljon lunta. Jos tie menee loskaiseksi, niin se on kaikista pahin juttu. Siinä ollaan ihan matkustajia, jos pyörä menee loskan päälle, Rovanperä totesi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja