Montreal-valmentajalla suuret odotukset toiseen NHL-kauteensa valmistautuvalle Jesperi Kotkaniemelle – "On hyvin selvää"

Montrealin suomalaistähti Jesperi Kotkaniemi valmistautuu parhaillaan uransa toiseen NHL-kauteen. Joukkueen päävalmentaja Claude Julien uskoo Kotkaniemen selviävän toisesta kaudestaan kunnialla.

Kotkaniemi nappasi viime kaudella ehkä jopa hieman yllättäen vakipaikan Montrealin NHL-miehistöstä heti debyyttikaudellaan. Kotkaniemi on nyt yhtä kautta kokeneempi NHL:ssä, mikä tuo suomalaistähdelle erilaisen lähtökohdan alkavaan kauteen.

– Hän tajusi viime vuonna, kuinka kova liiga tämä on. Otteluiden määrä ja matkustelu, se on rankkaa. Nyt hän on paremmin valmistautunut kohtaamaan sen kuin viime kaudella. Samaan aikaan et halua tyytyä siihen, mitä olet jo saavuttanut, Julien sanoo Sportsnetin haastattelussa.

Viime kaudella Kotkaniemi takoi 79 pelaamassaan ottelussa 34 tehopistettä. Julien odottaa 19-vuotiaan suomalaishyökkääjän ottavan selkeän askeleen eteenpäin urallaan alkavalla kaudella.

– On hyvin selvää, että hänen pelissään on enemmän noususuuntaisuutta, mitä hän pystyy esittelemään saadun kokemuksen ja kypsyyden myötä. Kohtaako hän matkalla haasteita? Ehdottomasti, mutta hän oppii käsittelemään ne paremmin kuin aikaisemmin, Julien povaa.

Lue myös:

    Uusimmat