Mainos

MM-saunatragediasta ei syytettä

Saunomisen MM-kisojen järjestäjiä vastaan ei nosteta syytettä. Kihlakunnansyyttäjä Erkki Karvinen katsoo, että kilpailussa menehtynyt venäläinen mies otti tietoisen riskin käyttäessään sääntöjen vastaisesti voidetta ja kipulääkettä.

Poliisitutkinnassa oli kilpailun johtajaa epäilty kuolemantuottamuksesta ja kokoontumisrikkomuksesta ja kanssajärjestäjää kokoontumisrikkomuksesta.

Kilpailujärjestelyt sujuivat suunnitellusti ja edellisvuosien tapaan. Lopputulosta ei voinut ennakoida, eikä lääkärintodistuksen puuttumisella ollut syy-yhteyttä venäläisen kuolemaan.

Finaalin keskeyttämiseen liittyi sen verran epäselvyyksiä, että syyttäjän mielestä kilpailunjohtaja syyllistyi kokoontumisrikkomukseen. Oikeudenkäynti olisi kuitenkin kohtuuton seuraus, koska mies on jo joutunut kärsimään kuolemantapauksesta, julkisuudesta ja esitutkinnasta.

Venäläisen kilpailijan omaisilla on vieleä mahdollisuus nostaa erikseen syyte tai vaatia korvauksia oikeudessa.

Timo paloi pahoin

Saunomisen MM-kisat saivat viime elokuussa kyseenalaista julkisuutta, kun finaalissa Suomen Timo Kaukonen loukkaantui erittäin pahoin kuumassa löylyssä. Hänen venäläinen kilpakumppaninsa kuoli saamiinsa vammoihin.

Kaukosen ihosta paloi yli 70 prosenttia. Lisäksi hengityselimet ja munuaiset vaurioituivat. Hänen toipumisensa Töölön sairaalassa kesti yli neljä kuukautta.

Kaukonen on löylyn viisinkertainen maailmanmestari.

Kaukonen on sanonut ettei syytä kisan järjestäjiä vammoistaan. Hänen mukaansa jokainen allekirjoittaa suostumuslomakkeen omalla vastuullaan.

Kisoja on mm. kritisoitu siitä, että kilpasauna oli viime elokuussa kuumempi kuin edellisinä vuosina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.