MM-rallitalli tiedotti, ettei ehdi korjata kuljettajansa autoa – asiantuntijalta tyly reaktio: "Ei ole todellista halua"

Ranskalaiskuljettaja Adrien Fourmaux ei aja Kreikan Akropolis-rallissa, sillä verukkeella, että talli ei ehdi korjata ranskalaisen autoa. Asiantuntija pitää M-Sport-tallin ilmoitusta tekosyynä.

Pääkuvan videolla Adrien Fourmaux'n nolo ulosajotilanne Belgian MM-rallista. 

M-Sport-tallin Adrien Fourmaux kolaroi autonsa Belgian rallissa viime viikonloppuna. M-Sport julkaisi tiedotteen keskiviikkona, että ranskalainen ei aja Kreikan rallissa, koska autoa ei ehditä korjata.

– Tiimillä ei ole mahdollisuutta korjata Fourmaux'n autoa ajoissa Akropolis-ralliin, talli tiedotti Twitterissä.

C Moren asiantuntija Jari Ketomaa ei usko selitystä.

– Kyllä minä pidän sitä tekosyynä. Ei ole todellista halua laittaa sitä kuntoon. En pidä sitä mahdollisena, ettei sitä autoa saataisi kuntoon, Ketomaa sanoo suoraan.

– Kyllä sen (auton) saisi kuntoon, väitän näin, vaikka faktoja en pysty pöytään heittämään.

Useita ulosajoja

Fourmaux ajoi ulos aivan Belgian rallin lopussa ja romutti M-Sportin viimeisetkin MM-pistehaaveet viikonloppuna. Talli on lähes kriisissä, kun kuljettaja toisensa jälkeen tekee virheitä.

Se ei ollut ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun ranskalainen ajaa ulos ja joutuu jättämään rallin kesken.

– Fourmaux on tuhonnut jo autoja jonkun verran ja tehnyt vahinkoa. Monte Carlossa oli kallis vahinko, johon meni paljon rahaa, Ketomaa muistelee.

Fourmaux on keskeyttänyt rallin peräti viisi kertaa tällä kaudella. Miehen tilanne alkaa olemaan tukala, kun mietitään ensi kauden kuljettajia.

– Näkisin, että ei hänen asemansa kovin vahvoilla ole tällä hetkellä. Hän on kuitenkin eniten kaatanut niitä autoja. Viime vuonna oli monta ulosajoa ja tänä vuonna myös, Ketomaa selostaa.

Fourmaux on yksi tallin maksukuljettajista, ja Ketomaa pohtii, alkaako Fourmaux'n rahat olla loppumaisillaan.

– Siinähän voi tietenkin joitain tiettyjä rahallisia asioita. On oletettavasti sovittu kausihinta, mitä Fourmaux'n ajaminen maksaa. Itse tulkitsisin, että Fourmaux'lle varattu ajobudjetti alkaa olla jo käytetty.

M-Sport on Akropolis-rallissa mukana yhteensä viidellä autolla, kun Craig Breen, Pierre-Louis Loubet, Gus Greensmith, Sebastien Loeb ja Jourdan Serderidis kaasuttelevat Fordeilla Kreikan sorateillä.

Alun perin M-Sportin autoja piti ajaa Kreikassa kuusi, mutta niitä on viisi.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat