MM-kiekon menettäminen kirpaisee – Valko-Venäjältä kovasanainen avautuminen

3:35
Videolla juttua siitä, miten IIHF siirsi jääkiekon miesten MM-kisat pois Valko-Venäjältä.

Kevään jääkiekon MM-kisojen menettäminen kirpaisee Valko-Venäjän johdossa. Maa julkaisi tiistaina kovasanaisen tiedotteen, jossa se tyrmää Kansainvälisen jääkiekkoliiton (IIHF) ratkaisun viedä kiekkokisat pois Minskistä.

IIHF ilmoitti maanantaina päätöksestään, jolla se otti MM-kisat pois toistuvista ihmisoikeusloukkauksista syytetyltä Valko-Venäjältä. Virallisen tiedotteen mukaan kisat siirrettiin turvallisuussyistä.

Valko-Venäjän hallituksen verkkosivuilla tiistaina julkaistussa tiedotteessa kisojen järjestelytoimikunnan kerrotaan olevan pahoillaan MM-kiekon siirtämisestä pois Minskistä. Järjestäjien mukaan IIHF:n päätökselle ei ollut mitään perusteita.

Tiedotteen mukaan päätös sotii olympialaisten periaattteita vastaan. Valko-Venäjän hallinto väittää päätöksen muodostuvan ennakkotapaukseksi. Sen perusteella maiden ja ihmisten yhdistämiseen ja rauhan ja sopusoinnun edistämiseen suunnitellut urheilutapahtumat voidaan kääntää "eripuran ja painostuksen välineeksi poliitikkojen etujen ajamiseen".

Valko-Venäjän tiedotteessa todetaan maan täyttäneen kaikki sovitut velvoitteensa turnauksen järjestämiseksi. Tapahtuman järjestelyt olivat edenneet pitkälle.

Tiedote päättyy ylväisiin sanoihin urheilun yhdistävästä tekijästä.

– Uskomme yhä urheilun ylivoimaan yhdistävänä voimana ja siihen, että kansainvälinen urheiluyhteisö onnistuu pääsemään eroon poliittisten ja taloudellisten voimien vaikutuspiiristä. Jääkiekkoperhe vain vahvistuu eikä enää keskity sellaisten ihmisten poliittisiin intohimoihin, joilla ei ole mitään tekemistä urheilun kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja