IIHF avasi Valko-Venäjän MM-kisasiirtopäätöstään – myös Latvian isännyysasemaa arvioidaan

0:45
Video: jääkiekon MM-kisat pois Valko-Venäjältä.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF kertoi tänään maanantaina, että jääkiekon kevään miesten MM-kisat siirretään pois Valko-Venäjältä. Maan pääkaupungin Minskin piti toimia kisojen päänäyttämönä. Minskin lisäksi myös kisojen toisen kisanäyttämön Latvian Riian kohtalo on auki.

IIHF:n mukaan Valko-Venäjä-päätös tehtiin ”turvallisuuskysymysten takia”. IIHF:n neuvosto teki ratkaisun useamman kuukauden mittaisen tarkisteluprosessin jälkeen.

IIHF viittaa sääntöpykälään yhdeksän, jonka mukaan liitto voi vetää kisat pois isäntämaalta, mikäli pelaajien, toimitsijoiden, matkustajien ja median hyvinvointia tai liikkumavapautta ei pystytä varmistamaan.

IIHF kuuli riippumattomia asiantuntijoita päätöstä tehdessään. Ratkaisuun päädyttiin Valko-Venäjän kasvaneiden turvallisuusongelmien, poliittisten levottomuuksien ja maan koronatilanteen takia.

IIHF:n presidentin Rene Faselin mukaan kansainvälinen jääkiekkoliitto on pyrkinyt tuomaan esille sen, että MM-kisoilla voitaisiin rauhoittaa Valko-Venäjällä esiintyviä poliittisia levottomuuksia.

– Neuvosto kuitenkin tunnustaa, että kisojen järjestäminen Minskissä ei olisi tarkoituksenmukaista, kun samalla on käsiteltävä suurempia asioita. Kuten ihmisten turvallisuus kisakaupungissa.

IIHF:n mukaan kansainvälisen jääkiekkoliiton neuvoston on nyt pohdittava koko kisojen järjestelypaikkoja.

– Vuoden 2021 kisojen järjestäminen oli Minskin ja Riian yhteinen tarjous. Täten IIHF:n neuvoston on pohdittava myös Latvian asemaa kisaisäntänä, samalla kun neuvosto arvioi sitä, että siirretäänkö kisat yhteen paikkaan koronaviruspandemiaan liittyvien turvallisuusmääräysten ja matkustusjärjestelyjen helpottamiseksi.

IIHF ei antanut arviota siitä, että milloin se tekee päätöksiä kisojen isäntäpaikkojen suhteen.

Alkuperäisessä suunnitelmassa Leijonien oli tarkoitus pelata alkulohkon ottelut Latvian Riiassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja