Lukijat kertovat: Näin monta kertaa poltan ihoni kesäisin

MTV Lifestyle kysyi lukijoiltaan monta kertaa kesässä he polttavat ihonsa auringossa. Vain kaksi prosenttia vastaajista myönsi unohtavansa aurinkovoiteiden käytön säännöllisesti ja palavansa usein. 

MTV Lifestyle kyseli lukijoiltaan, kuinka monta kertaa kesässä he tavallisesti polttavat ihonsa. Yli puolet vastaajista (55,17 prosenttia) kertoi palavansa vain muutaman kerran kesässä, esimerkiksi ensimmäisten helteiden aikana.

Lähes 40 prosenttia (37,93 %) vastaajista kertoi palavansa erittäin harvoin, sillä he osaavat suojata itsensä oikein hyvin auringolta. Vain kaksi prosenttia vastaajista kertoi palavansa usein kesän aikana, koska aurinkovoiteen käyttö pääsee unohtumaan.

Verrattuna suomalaisten ihotyyppeihin ja palamisherkkyyteen, kyselyyn vastanneet ovat onnistuneet suojaamaan varsin hyvin ihonsa. Suomalaista noin viisi prosenttia on niin vaaleaihoisia, että he palavat hyvin helposti, eivätkä rusketu juuri lainkaan.

Neljäsosa palaa helposti ja ruskettuu huonosti. 60 prosenttia palaa joskus ja ruskettuu hyvin, ja loput 10 prosenttia ruskettuvat erittäin hyvin, eivätkä pala juuri koskaan.

Lue myös:

    Uusimmat