Miten suhtaudut tähän asiaan? Suuri vaikutus nautintoon, seksihaluihin ja kykyyn saada orgasmi

Millainen käsitys sinulla on omista intiimialueistasi? Toivottavasti hyvä, sillä tuoreen tutkimuksen mukaan tällä näkemyksellä on vaikutusta seksielämään.

Tuoreen tutkimukseen mukaan sillä, millainen käsitys ihmisellä on omista genitaaleistaan, on yhteys seksuaaliseen nautintoon, seksihaluihin ja jopa kykyyn saada orgasmi, uutisoi Mindbodygreen-sivusto.

Journal of Sex & Marital Therapy -julkaisussa esiteltyyn tutkimukseen osallistui yli 6000 miestä ja naista, joiden iät vaihtelivat 18 ja 40 välillä. Osallistujilta kyseltiin heidän kehonkuvastaan yleisesti ottaen, omiin genitaaleihin liittyvästä minäkuvasta sekä seksielämästä.

Omalla suhtautumisella todella on väliä. Selvisi, että intiimialueihinsa tyytyväisimmillä ihmisillä oli todennäköisemmin positiivisempi kehonkuva ja vähemmän stressiä seksisuorituksestaan. Naiset, joilla oli hyvä käsitys omista genitaaleistaan, nauttivat seksistä enemmän, mutta he myös kiihottuivat helpommin ja saivat orgasmin vaivattomammin. 

Epärealistisia odotuksia

Epävarmuus omista intiimialueista on yleistä. Miehillä tyytyväisyys oman peniksen pituuteen ja paksuuteen on usein yhdistetty itsevarmuuteen ja ajatuksiin omasta maskuliinisuudesta, tutkijat toteavat. Miehet kuitenkin usein arvioivat peniksensä keskivertoa lyhyemmäksi, vaikkei näin olisikaan.

Myös naiset saattavat kohdistaa alapäähänsä epärealistisia odotuksia johtuen esimerkiksi pornossa esitetystä mielikuvasta siitä, miltä naisen genitaalialueen tulisi näyttää.  Itsevarmuutta kannattaa kehittää omaan vartaloon tutustumalla vaikkapa käsipeilin avulla. 

Lue uusimmat artikkelit aiheesta seksi ja parisuhde!

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat