Miten päästä eroon sitomisleikkeihin liittyvästä häpeästä? Raati vastaa: "Ehkä miehesikin haluaisi vähän säpinää makuuhuoneeseen..."

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Kysymys raadille: Pidän BDSM:stä, mutta häpeän sitä puolta itsessäni. Olemme mieheni kanssa harrastaneet BDSM-juttuja, mutta nykyään harvemmin. Miten pääsisin eroon häpeästä? Haluaisin kehittyä BDSM:ssä, mutta en tiedä, miten", kysyy nimimerkki Niina.

Näin raati vastasi

"Voit yrittää ajatella, että ei niissä ole mitään hävettävää, sillä BDSM-jutuista kiinnostuneita on monia. Jos häpeä vaivaa kovin pahasti ja häiritsee seksielämää, niin sitten varmaan olisi hyvä käsitellä sitä häpeän tunnetta jotenkin, ehkä seksuaaliterapeutin kanssa."
– Nainen, 30, parisuhteessa

"Varmasti jokainen ihminen pitää jotain puolta itsessään nolona, ja yleensä aivan turhaan. Häpeän lähde lienee muiden, kuten yhteiskunnan, odotukset tai kaavamaiset ajattelutavat esimerkiksi siitä, mikä on 'sopivaa'. Siinä, että haluat vaikka sitoa kumppaniasi, ei ole mitään väärää: olette kaksi aikuista ihmistä, jotka voivat yhteisymmärryksessä tehdä ihan mitä sitten haluavatkaan, jos se kerran kumpaakin innostaa.

Jos kumppaniasikin kiinnostaa BDSM, miksette voisi kehittyä siinä yhdessä? Ota asia puheeksi esimerkiksi muistelemalla, miten kokemus sujui edellisellä kerralla. Tai sano suoraan, mitä haluaisit, että hän tekee sinulle, tai sinä hänelle. Netistä löytyy varmasti kaikenlaisia keskustelufoorumeita  ja vinkkejä tästäkin aiheesta.

Jos mies ei halua kokeilla BDSM:ää, hän kieltäytyy ja se siitä. Jos hän haluaa, pääsette niin sanotusti tositoimiin. Jos miehesi ei halua kokeilla bondagea tai muuta vastaavaa, sinun täytyy vain hyväksyä se, tai sitten on aika hakea uutta suhdetta... Mutta et saa tietää vastausta pohdintoihisi, jos et ota asiaa puheeksi! "
– Nainen, 34, avoliitossa

"Sinuna kysyisin, miksi häpeät mieltymyksiäsi. Seksiähän harrastetaan pääsääntöisesti sen vuoksi, että siitä nautitaan. Liittyykö häpeäsi siihen, mitä luulet muiden BDSM:stä ajattelevan, vai omiin kokemuksiisi ja tunteisiisi?

BDSM on yleinen fetissi ja olette miehesi kanssa sitä harrastaneetkin. Ehkä miehesikin haluaisi vähän säpinää makuuhuoneeseen, joten kannattaa ottaa asia rohkeasti puheeksi. Uutta maustetta kinkyilyyn voi hakea vaikka seksikaupoista. Missään asiassa ei voi kehittyä, jos sitä ei harrasta."
– Nainen, 28, parisuhteessa

Alla näet seuraavan kysymyksen – miten vastaisit siihen?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat