Räjähtävä orgasmi vai äkkikuolema: Kuristaminen seksin aikana kiihottaa monia – näin leikit tuhmia turvallisesti

Pornosta tuttu kuristaminen voi olla kutkuttava osa rajummista otteista pitävien seksileikkejä. Siihen liittyy kuitenkin jopa hengenvaarallisia riskejä.

Kuristaminen seksin aikana ei ole vain valta-asetelmista kiihottuvien fantasiaa vaan todellinen osa monien parien seksileikkejä. Mutta toisin kuin pehmeämmät kinkyilyn muodot, kuten läiskiminen ja sitominen, kuristaminen voi todella satuttaa ihmistä – jopa tappaa.

Ei siis ihme, että vuonna 2019 ilmestyneessä yhdysvaltalaistutkimuksessa reilu 6 prosenttia naisvastaajista kertoi pelänneensä seksin aikana, koska heidän kumppaninsa oli yllättäen yrittänyt kuristaa heitä. 

Tuloksessa piileekin tärkein sääntö kiihotettavaksi tarkoitettuun kuristamiseen: avoin keskustelu siitä, nauttivatko molemmat osapuolet siitä ja miten kuristaminen toteutetaan turvallisesti.

Miksi kuristaminen kiihottaa?

Men’s Health -sivuston haastattelema seksi- ja parisuhdeneuvoja Lia Holmgren sanoo, että niin miehillä kuin naisilla kuristaminen lähellä orgasmia voi tuoda kliimaksiin euforisen tunteen ja tehdä hekumasta entistä intensiivisemmän.

Kuristamisen aikana elimistö saa vähemmän happea, mikä voi johtaa pökerryttävään tai huimaavaan tunteeseen. Samaan aikaan elimistö vapauttaa suojareaktiona mielihyvää tuovia hormoneja ja endorfiineja, selittää Healhline-sivusto. Omalta osaltaan kuristusotteen herpaantuminen aiheuttama hapen ja veren normaaliksi palautunut virtaaminen tuovat hyvää oloa.

Kuristamiseen liittyy myös paljon psykologiaa. Osa ihmisistä kokee valta-asetelman, jossa toinen on alistajan ja toinen alistettavan roolissa, hyvin kiihottavaksi.

Näin kuristat turvallisesti seksin aikana

Kuristamisen ongelmana on se, että liian voimakkaana puristus voi johtaa esimerkiksi hapenpuutteeseen aivoissa ja sydämessä tai kaulan lähellä olevien elinten vahingoittumiseen. Pahimmillaan se tarkoittaa kuolemaa.

Tämän vuoksi on ehdottoman tärkeää huomioida seuraavat asiat ennen kuristusleikkeihin ryhtymistä:

1. Keskustelkaa ensin. Ennen rajuihin otteisiin ryhtymistä on tärkeää tietää, että molemmat osapuolet haluavat sitä. Asettakaa kuristamiselle rajat, tyyli ja sopiva ajankohta – esimerkiksi kliimaksin hetki. Muistakaa myös sopia turvasana, joka keskeyttää kuristamisleikin välittömästi.

2. Ole selvinpäin. Seksin aikaista kuristamista ei tule harjoittaa, mikäli on nauttinut alkoholia tai muita huumaavia aineita, tai jos kumppani ei kykene ilmaisemaan halukkuuttaan.

3. Selvitä paras tapa koskettaa kumppanin kaulaa. Ennen kuin otteet kovenevat, on syytä kokeilla, millainen paine kaulalla on kumppanista mieluisaa. Kättä ei kannata painaa lujaa suoraan kaulalle, sillä tämä voi vahingoittaa ruokatorvea ja rajoittaa hengitystä liikaa. Kaulan, pään ja rinnan anatomiaan perehtyminen ennen kuristamisleikkejä auttaa ymmärtämään kinkyilyn rajat.

4. Pidä silmällä kumppanin reaktioita. Kumppanin tulisi kyetä koko kuristamisen ajan puhumaan eikä ketään tulisi kuristaa niin kovaa, ettei ääni enää kulje. Jos kumppani puistelee päätään kuristamisen yhteydessä tai yrittää saada kättä pois kaulaltaan, ote tulee herpaannuttaa välittömästi.

Jotkut nauttivat kuristusleikeistä masturboinnin aikana, jolloin riskit lisääntyvät entisestään. Healthline muistuttaa, että ei ole olemassa sataprosenttisen varmaa tapaa, jolla itsensä kuristamisen masturboinnin aikana voisi tehdä turvallisesti. Järkevintä on pyytää luottokaveria pysymään lähistöllä ja tarkastamaan sovittuna ajankohtana, että itsetyydytys itseään kuristaen on viety turvallisesti loppuun.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat