Miten kunta-alan neuvottelut ovat edenneet? Elina Pylkkäsen mukaan sovintoesitys voi tulla vielä tällä viikolla: "Mikään ei ole poissuljettua"

Lakkovahdit Helsingissä:"Jatkossa on vaikea löytää opettajia, jos palkat ovat tämmöiset" 3:47
Katso myös: Lakkovahdit Helsingissä: "Jatkossa on vaikea löytää opettajia, jos palkat ovat tämmöiset"

Alivaltiosihteeri Elina Pylkkänen ei halua arvioida sitä, milloin hänen johtamaltaan sovittelulautakunnalta voisi tulla sovintoesitys kunta-alan työriitaan.

Eilen tiistaina alkanut kunta-alan lakko on sulkenut muun muassa kouluja ja päiväkoteja eri puolila Suomea. Kaikkiaan lakossa on mukana noin 80 000 kunta-alan työntekijää kymmenessä kaupungissa.

– Sovittelulautakunta tekee taustoittavaa työtä ja jatkaa tunnustelua ja valmistautuu tekemään sovintoehdotuksen. Vielä on ennenaikaista sanoa, milloin sovintoehdotus voisi tulla, Elina Pylkkänen sanoi STT:lle työ- ja elinkeinoministeriön toimittajatapaamisessa.

– Kuulemme neuvotteluosapuolia ja toivomme lähentymistä palkkaukseen ja palkkausjärjestelmään liittyvissä kysymyksissä, Pylkkänen jatkoi.

Pylkkänen ei sulkenut pois mahdollisuutta siitä, että sovintoesitys voisi tulla vielä tällä viikolla.

– Mikään ei ole poissuljettua. Se riippuu neuvotteluosapuolista, Pylkkänen sanoi.

Palkkaus kompastuskivenä

Kunta-alan lakko näkyy koulujen ja päiväkotien lisäksi myös muissa kunnan palveluissa, kun esimerkiksi kirjastot, museot ja virastot ovat sulkeutuneet lakkokaupungeissa.

Lakko kestää viikon, ellei sovintoon päästä sitä ennen.

Pylkkäsen mukaan pahimmat kompastuskivet neuvotteluissa ovat palkkaus ja palkkausjärjestelmän kehittäminen. 

– Näistä kysymyksistä on se suurin näkemysero, Pylkkänen sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat