Miten käy Volkkarin suositun tila-auton? VW-pomo: Tässä vaihtoehdot Touranin seuraajaksi

Volkswagen esitteli tulevaisuuden Kleinbusin 6:15
Tältä näyttää Volkswagenin ID. Buzz -konseptiauto.

Volkswagenilla uskotaan, että ID. Buzz -konseptiin perustuva tuotantomalli tulee palauttamaan ihmisten mielenkiinnon hiipuvaan tila-autoluokkaan.

Perinteisten tila-autojen tulevaisuus on puhuttanut jo pitkään yhä useamman ostajan suunnatessa katseensa katumaastureihin.

Ford on jo lopettanut C-Maxin sekä Grand C-Maxin valmistuksen. Niin ikään B-Max sai tehdä tilaa EcoSport-katumaasturille. Seat on lopettanut Alhambran valmistuksen ja vastaavaa kohtaloa on kaavailtu myös emomerkki Volkswagenin Sharanille kuluvan vuoden lopulla.

Nyt kuolinhuhujen keskiössä on puolestaan Volkswagen Touran.

Mitä tilalle?

Brittiläinen Autocar istahti alas Volkswagenin hallitukseen kuuluvan Frank Welschin kanssa. Welsch ei suoraan vahvistanut huhuja Touranin lähestyvästä kuolemasta, mutta sanoi yhtiöllä olevan vaihtoehtoja perinteisille tila-autoille.

Welsch mainitsi tällaisiksi vaihtoehdoiksi muun muassa 7-paikkaisen Tiguan Allspacen sekä tulevan ID. Buzz -sähköauton, joka muistuttaa hieman legendaarista Kleinbusia.

– Nämä ovat Touranin todellisia seuraajia, Welsch totesi.

Welschin mukaan tila-autojen aika ei ole ohi, vaikka niiden kysyntä onkin laskenut katumaastureiden suosion noustessa. Welsch uskoo, että kuluttajat kyllä kiinnostuvat tila-autosegmentistä, mikäli tarjolla on riittävän hyvää muotoilua. Hän luonnollisesti pitää ID. Buzzia esimerkkinä tällaisesta hyvästä muotoilusta. 

Sähköä hipeille

Ikonisen Kleinbusin, aavistuksen tuttavallisemmin hippibussin, muotoilua kunnioittava ID. Buzz ei ole vielä auton lopullinen nimi.

Täyssähköisen pikkubussin on määrä tulla tarjolle ainakin kahtena eri versiona, joista toisessa on yksi ja toisessa kaksi sähkömoottoria. Ensimmäinen olisi takavetoinen, jälkimmäinen nelivetoinen.

Auton tuotannon on arvioitu käynnistyvän vuonna 2022.

Lähde: Autocar

Lue myös:

    Uusimmat