Hengityssuojain-Bentley vietiin tyhjälle kiitotielle – tällaiset olivat tunnelmat, kun lappu painettiin lattiaan: "Sähän puhut kuin siinä Teknavi-ohjelmassa"

Teknavin seuraavassa jaksossa bongataan siivekkäitä 0:36
Teknavin seuraavassa jaksossa bongataan siivekkäitä ja painetaan Bentley Continental GT:llä pitkin tyhjää kiitotietä. Katso videolta maistiainen. Koko jakso sunnuntaina 19.4. klo 22.35 MTV3-kanavalla.

Teknavin kauden kuudennessa jaksossa tutustutaan todelliseen luksuskiituriin. Samainen automalli on ollut otsikoissa myös aiemmin tällä viikolla sen jälkeen, kun kohuliikemiehen uutisoitiin hankkineen sellaisen itselleen. Teknavin uusin jakso MTV3-kanavalla sunnuntaina kello 22.35.

Volkswagen-konserniin kuuluvalla brittiläisellä Bentleyllä on pitkä historia moottoriurheilun saralta, mutta sen lisäksi se on segmenttinsä suurin luksusautovalmistaja.

Bentleyn nykymalliston urheilullisimman auton kruunua kantaa Continental GT. Klassisen kaksiovisen coupen tuorein painos esiteltiin Frankfurtin autonäyttelyssä vuonna 2017. Edeltäjäänsä verrattuna särmikkäämmän ja mahtipontisemman näköinen Continental GT onkin todellinen päidenkääntäjä.

Sarmasti vahvisti MTV Uutisille ostaneensa Bentleyn ja Porschen

Bentleyn coupe-uutuus on ajankohtainen kärry siinäkin mielessä, että kohuliikemies Onni Sarmaste hankki kyseisen auton rahoilla, jotka hän sai otsikoihin nousseesta suojamaskikaupasta.

Sarmaste vahvisti MTV Uutisille torstaina hankkineensa otsikoihin nousseen Bentley Continental GT:n sekä Porschen. Hän on tällä viikolla väistellyt kysymyksiä liittyen uusiin autoihinsa, mutta myönsi nyt hankkineensa ne. MTV Uutisille hän kertoi torstaina omistavansa myös viisi muuta autoa.

Huoltovarmuuskeskus maksoi Sarmasteen LDN Legal Partners -yritykselle kaupoista kaikkiaan 4,98 miljoonaa euroa. VTT:n testiraportin mukaan hen­gi­tys­suo­jai­met eivät kuitenkaan yltäneet edes lähelle niiden väitettyä suojaustasoa.

Asiasta omien lähteidensä pohjalta uutisoineen Seiskan tietojen mukaan raha poltteli liikemiehen taskuissa sen verran pahasti, että tämä oli suunnannut luksusautokaupoille Lempäälässä sijaitsevaan Luxury Collection Automobiles -liikkeeseen. Autotalon johtaja Esa Schroderus kertoi Seiskalle, ettei kommentoi yrityksen asiakkaiden henkilöllisyyttä. Seiskan mukaan Sarmaste on hehkuttanut autokauppojaan sosiaalisessa mediassa.

Sarmaste vieraili aiemmin tällä viikolla myös MTV Uutisten haastattelussa Helsingin Pasilassa. Haastatteluun liikemies saapui Porschella, joka ei kuitenkaan ollut hänen nimissään. Bentley-kauppojaan Sarmaste ei halunnut avata MTV Uutisille.

V8-tuplaturbo takaa suorituskyvyn, ilmajousitus matkustusmukavuuden

Continental GT:n keulalle on tarjolla perinteisen W12-moottorin lisäksi viimeisintä teknologiaa edustava kahdella turbolla ahdettu V8-moottori, jolla myös koeajoyksilö oli varustettu. Teknavin tietojen mukaan Sarmasteen hankkiman Continental GT:n konepellin alta löytyy kuitenkin nimenomaan kaksitoistasylinterinen kone.

550 hevosvoimaa kehittävä V8 siivittää hieman yli kaksi tonnia painavan luksuskiiturin parhaimmillaan 318 kilometrin tuntinopeuteen. Miellyttävästä ajettavuudesta pitävät huolen ilmajousitus, aktiiviset kallistuksenvakaajat sekä nelipyöräohjaus.

Uusi Bentley Continental GT V8 vakuuttaa myös Teknavin vauhtikaksikon väliaikaisen kokoonpanon. Risto Virtanen ja Marko Terva-aho päätyvät kokeilemaan Bentleyn suorituskykyä tyhjällä kiitotiellä, eikä auto juuri jätä toivomisen varaa.

Bentley Continental GT V8

 • Moottori: 4,0 V8 -tuplaturbo
 • Teho: 550 hv
 • Vääntö: 770 Nm
 • Kiihtyvyys 0–100 km/h: 4,0 s
 • Huippunopeus: 318 km/h
 • EU-keskikulutus: 11,8 l/100 km
 • CO2-päästöt: 268 g/km
 • Vaihteisto: 8-vaihteinen automaatti
 • Hinta alkaen 364 900 €

Teknavin tv-kauden kuudennessa jaksossa nähdään tämän lisäksi uutta hybriditekniikkaa BMW:ltä, kun ajossa on X3:n ensimmäinen töpselimalli.

Hybriditekniikan turvin liikkuu myös Pete Parkkonen, sillä sunnuntain jaksossa vieraskuskin paikalla nähtävä muusikko ajaa Ford Mondeo -hybridillä.

Teknavin 19. tuotantokauden kuudennen jakson ensiesitys sunnuntaina 19. huhtikuuta kello 22.35 MTV3-kanavalla. Uusinnat lauantaina 25.4. kello 16 ja sunnuntaina 26.4. kello 14.30 MTV3:lla.

Lue myös:

  Uusimmat