Ford vahvistaa: Kahden tutun mallin tuotanto päättyy – syynä katumaasturit

Ford esitteli uuden Mondeon 3:20
Tältä näyttää uusi Ford Mondeo.

Ford on vahvistanut, että sen C-Maxin ja Grand C-Maxin valmistus päättyy. Taustalla on perinteisten tila-autojen kysynnän hiipuminen.

Ford C-Maxin ja Grand C-Maxin tuotanto Saksan Saarlouisissa päättyy tulevana kesänä. Viimeiset yksilöt rullaavat tuotantolinjalta kesäkuussa.

Fordin mukaan C-Maxista luopuminen auttaa vahvistamaan sen Euroopan-liiketoimintoja. Samalla se keskittää Saarlouisiin-tehtaalla kaiken tuotannon kahteen vuoroon lopettaen yövuoron kokonaan.

Ford korvasi B-Maxin reilu vuosi sitten uudella EcoSportilla. B-Max oli C-Maxin tapaan perinteisempi tila-auto, kun taas EcoSport on katumaasturimaisempi crossover.

Yhdysvaltalaisvalmistaja kertoi pari viikkoa sitten suunnittelevansa yli 5 000 työpaikan vähentämistä Saksassa palauttaakseen Euroopan-toimintonsa voittojen tielle. Ford työllistää Euroopassa noin 53 000 työntekijää, joista noin puolet on Saksassa.

Saarlouisissa jatketaan Focuksen valmistamista, ja Fordin mukaan suosikkimallin tuotantoon suunnitellaan myös lisäinvestointeja.

Suomessa rekisteröitiin viime vuonna 241 uutta C-Maxia ja 61 Grand C-Maxia. Euroopassa niitä myytiin 53 080 kappaletta.

Fordin isompien tila-autojen, S-Maxin ja Galaxyn, tuotannon päättymisestä ei ole viitteitä.

Lue myös:

    Uusimmat