Miten käy Jyväskylän MM-rallin? AKK-pomo kertoo ratkaisevasta ajankohdasta – "Sitten alkaa jo toteutua miljoonien kulut"

6:57
AKK-Motorsportin Jarmo Mahonen C Moren Urheilusuora-ohjelmassa: Ratkaisut Jyväskylän MM-rallin kohtalosta lähestyvät.

Rallin MM-kausi 2020 on mennyt  monien muiden lajien ja sarjojen tavoin täysin uusiksi maailmalla vallitsevan tilanteen johdosta.

Kauden alusta on saatu ajettua kolme ensimmäistä osakilpailua, mutta se, miten ja missä kausi jatkuu, on toistaiseksi vielä täysi arvoitus. Kaikkiaan neljä kisaa 14:stä on jo peruttu tai siirretty: kolme koronaviruksen vuoksi ja Chilen ralli maan levottomuuksista johtuen.

Seuraavana kisakalenterissa on heinäkuun puolivälin Safari-ralli, mutta 17 vuoden tauon jälkeen MM-sarjan ohjelmaan palanneen klassikkokisan uumoillaan peruuntuvan – mahdollisesti jo tämän viikon aikana.

Safarin jälkeen on määrä ajaa Suomessa 6.–9. elokuuta.

AKK-Motorsportin hallituksen puheenjohtaja Jarmo Mahonen kertoi keskiviikkona C Moren Urheilusuora-ohjelmassa, millä mielin suomalaisen autourheilun kattojärjestössä odotetaan vuoden merkittävintä viikonvaihdetta.

– Tilanne on sama kuin kaikella suomalaisella urheilulla: tyhjäkäynnillä käydään tällä hetkellä, Mahonen sanoi.

Kuun alussa kerrottiin, että AKK-Motorsport ry lomauttaa lähes koko henkilöstönsä entintään 90 päiväksi. Ry:n omistaman markkinointiyhtiön, Jyväskylän MM-rallin järjestämisestä vastaavan AKK Sports oy:n kohdalla tilanne on sama sillä erotuksella, että lomautuksia toteutetaan myös osa-aikaisina.

MM-rallin järjestelyitä pidetään "sopeutetuilla henkilöstöresursseilla" vielä toistaiseksi yllä "mahdollisimman normaalisti".

– Koko ajan lähenee se niin sanottu deadline eli päivämäärä, kun pitää Jyväskylän osalta tehdä päätöksiä. Ei voida odottaa enää kauaa, sanotaan, että tuossa kesäkuussa viimeistään (se päätös pitää tehdä), koska sitten alkaa jo toteutua miljoonien kulut. Sitten jos kisaa ei järjestetäkään, se on pienimuotoinen katastrofi.

– Jyväskylä muodostaa leijonanosan markkinointiyhtiön toiminnoista, joten (perumisesta aiheutuva) vaikutus olisi huomattavan suuri. Tässä yhteydessä kannattaa sanoa myös, että meidän noin 320 jäsenyhdistyksen pääasiallinen varainhankinta tapahtuu kilpailuja järjestämällä, ja nyt kun kaikki seisoo, heidänkään tilanteensa ei ole hyvä.

Yllä olevalta videolta voit kuunnella Jarmo Mahosen kommentteja kattavammin rallin MM-sarjaan ja F1:een liittyen.

C Moren Urheilusuora maanantaista perjantaihin klo 19.30.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja