Safari-rallin kohtalo on saamassa sinettinsä, WRC-talleilta tyly ilmoitus jo nyt: "En aio asettaa työntekijöitäni vaaraan"

Esapekka Lapilla dramaattinen hetki Meksikon MM-rallissa: auto paloi poroksi! 1:47
Esapekka Lapin autopalo oli maaliskuisen Meksikon MM-rallin dramaattisin hetki.

Seuraavana MM-rallikalenterissa olevan, Keniassa ajettavan Safari-rallin toteutuminen näyttää päivä päivältä epätodennäköisemmältä.

MM-rallikaudesta 2020 on saatu ajettua kolme osakilpailua, tosin maaliskuussa ajettu Meksikon MM-ralli paketoitiin päivän etuajassa, että tallien henkilökunta pääsi matkustamaan kotiin, kun eri maat sulkivat rajojaan koronavirustilanteen pahentuessa päivä päivältä.

Kauden neljäs osakilpailu Chilessä oli peruttu jo aiemmin maan levottomuuksien vuoksi, ja touko–kesäkuussa ajettavat Portugalin ja Sardinian rallit päätettiin jättää väliin koronavirustilanteen vuoksi.

17 vuoden tauon jälkeen kisakalenteriin palannut Safari-ralli on määrä ajaa 16.–19. heinäkuuta, mutta DirtFish-sivusto kertoo kuulleensa kaikilta kolmelta WRC-tallilta, etteivät ne aio matkustaa heinäkuussa Keniaan.

FIAn, WRC-promoottorin ja Safari-rallin järjestäjän odotetaan tiedottavan kilpailun perumisesta tai siirtämisestä mahdollisesti vielä tällä viikolla.

– Seuraamme tilannetta viikoittain, FIAn rallipomo Yves Matton sanoi DirtFishille.

Keniassa todettiin ensimmäinen koronavirustapaus 13. maaliskuuta, ja tällä hetkellä maassa on varmistettu kaikkiaan 142 tartuntaa.

– Olen vastuussa omista työntekijöistäni. Olemmeko varmoja, että voimme lähettää hyvillä mielin 90 ihmistä heinäkuussa Keniaan? Tällä hetkellä en ole varma, Hyundai-pomo Andrea Adamo sanoo.

– Haluaisin päästä sinne mutta en millä hinnalla tahansa. Minun työni on tehdä päätöksiä, ja tehdäkseni päätöksiä minulla täytyy olla selkeä kuva asioista. Jos kuva ei ole selkeä, en aio asettaa työntekijöitäni vaaraan.

Safari-rallin jälkeen kalenterissa on seuraavana Suomen MM-ralli 6.–9. elokuuta.

Lue myös:

    Uusimmat