Mainos

Miten Julius Honka päätyi JYPiin? Seurapomo rehellisenä: "Hämmästelen, jos tarina jatkuu Euroopassa"

7:49
Montreal Canadiensin suomalaiset olivat hyvässä vireessä torstaiaamun NHL-kierroksella.

JYP tiedotti torstaina puolustaja Julius Hongan liittymisestä seuran riveihin ottelukohtaisella sopimuksella. Urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen uskoo Hongan löytävän pian tiensä takaisin Pohjois-Amerikkaan.

Seuran ja pelaajan välinen yhteydenpito käynnistyi Viitasen mukaan "syksyn aikana". Honka pyysi syyskuussa Dallas Starsilta siirtoa pois seurasta.

– Olimme tietoisia siitä, että sopimusneuvottelut NHL:ssä eivät edenneet maaliin asti. Olimme syksyn aikana yhteyksissä, jos pelaaminen Jyväskylässä tulisi ajankohtaiseksi, Viitanen sanoo MTV Urheilulle.

– Seurana olimme tietenkin kiinnostuneita, sillä hän on ollut junioriputkessamme mukana ennen lähtöä Pohjois-Amerikkaan. Aika nopeasti ne palaset alkoivat loksahdella kohdalleen. Hän (Honka) alkoi etsiä pelipaikkaa ja me olimme valmiita hänelle sellaisen antamaan.

Sekä JYP että Honka tietävät toistensa tavoitteet ja ajatukset lähitulevaisuudesta.

– Uskon, että sopimuksesta on molemmille osapuolille paljon hyötyä. Hän pystyy näyttämään olevansa maailmanluokan pelaaja ja palaamaan sitä kautta mahdollisimman nopeasti takaisin NHL:ään sellaiseen rooliin, johon hänen taitonsa edellyttävät.

– Uskon lähtökohtaisesti siihen, että se Julius Honka, jonka minä tiedän, on huippuammattilaisjääkiekkoilija ja poikkeuksellisilla taidoilla varustettu kaveri. Hämmästelen, jos tarina jatkuu Euroopassa, Viitanen sanoo.

Urheilutoimenjohtaja odottaa Hongan yksilötaidon nostavan JYPin tasoa.

– Odotan, että hänellä on heti positiivinen vaikutus joukkueen pelaamiseen. Nämä huippuyksilöt ovat lähestulkoon aina olleet sellaisia kavereita, että sopeutuminen tapahtuu yllättävän nopeasti.

Honka saapui Jyväskylään keskiviikkona ja harjoitteli joukkueen mukana ensimmäistä kertaa torstaina. Puolustaja nähdään JYPin takalinjoilla perjantain ottelussa Jukureita vastaan.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja