Mainos

Kommentti: SM-liigaseura karisti pöhöttyneen maineen, taustalla ennennäkemättömiä uudistuksia – jäljet johtavat sinnikkääseen taustahenkilöön

Videolla Pathrik Westerholm vie Lukon 2-0-johtoon HPK:ta vastaan.

Rauman Lukko on saanut osittain syystäkin vuosien varrella maineen loppumattomia rahojaan tuhlailevana ökyseurana, jonka toiminnasta on suunta kateissa. Lukon SM-liigajoukkue on alkukauden yksi myönteisistä yllättäjistä, mutta vielä komeampia asioita kytee junioripuolella. 

Rauman Lukko, ikuinen alisuorittaja. RTK-Palvelun liiketoiminta takoo edustusjoukkueen käyttöön rahoja, joita ei osata käyttää. Joukkue on muukalaislegioona, joka kovista satsauksista huolimatta hyytyy viimeistään välierissä. 

Näitä argumentteja on nähty 2010-luvulla paljon. Ja ihan ansaitusti. Vaikka Rauma on pienin SM-liigapaikkakunta, sillä on rahoituspohjansa ansiosta mahdollisuus haastaa isompien kaupunkien seuroja. 

Kausi on vasta alussa, mutta kolmantena majaileva Lukko on näyttänyt viitteitä siitä, että urheilutoiminnan kärkeen on saatu ryhtiä. 

Joukkue on hitsautunut hämmästyttävän hyvin ottaen huomioon, että SM-liigajoukkueeseen tuli täksi kaudeksi iso rypäs uusia pelaajia, joista kuusi on ulkomaalaisia. 

Kun "ulkkareita" tulee paljon, on avainkysymyksiä ovat heidän luonteensa ja sopeutumiskykynsä. 

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Avainhenkilö Lukon nousussa on urheilutoimenjohtaja Kalle Sahlstedt, joka on tuonut järkeä ja ryhtiä urheilutoimintaan. Sahlstedt on sopiva sekoitus älyä, määrätietoisuutta ja komean pelaajauran tuomaa hiljaista tietoa – yhdistelmä, jota Raumalla ei hulluina vuosina ole liikaa nähty. 

Sahlstedtin kädenjälki näkyy ensimmäistä kertaa tämän kauden joukkueessa. Vieläkin parempaa on luvassa, sillä hän on vielä liigapomona untuvikko. 

Ja täytyy muistaa, että Sahlstedt on liigajoukkueen tehtävissä vain puoliksi. Iso osa ajasta ja energiasta kuluu junnupuolen organisointiin. 

Rauman Lukko Oy:n puheenjohtaja Ari Salmi teki ison työn seuran oman kasvatin houkuttelemiseksi takaisin. Sahlstedtilla oli hyvä työ Turun Seudun Urheiluakatemiassa, eikä hän aluksi halunnut jättää sitä edes vanhan seuransa kutsuhuudon kuultuaan. 

Salmi piti päänsä ja sai lopulta Sahlstedtin uskomaan, että Lukko on seura, jonka eteen kannattaa tulla tekemään hommia. 

Jäljet alkavat olla nyt nähtävissä. 

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Ulkoapäin katsottuna voi piirtyä kuva, että RTK-Palvelu ja Raumalaiskiekkolun Tuki ry syytävät eurojaan ainoastaan liigaseuran pohjattomaan kaivoon. 

Lukko ilmoitti kesällä, että sen järjestämät Leijona-kiekkokoulu, tyttöjääkiekkokoulu ja ringettekoulu ovat syksystä lähtien maksuttomia.

Se oli käänteentekevä kädenojennus maassa, jossa harrastamisen kalleus on lajin leviämisen suurin este. Pienemmissä seuroissa vastaavia ilmaisia kiekkokouluja on nähty, ei koskaan aiemmin liigapaikkakunnalle. 

Kaksi kaukaloa sisältävän Tuki-Areenan yhteyteen avattiin kesällä laukaisu- ja tekniikkaharjoitteluhalli Super Arena, jossa pojat ja tytöt pääsevät hiomaan taitoja vapaasti – ja ilmaiseksi. 

Te kateelliset, jotka syytätte Lukkoa urheilullisesta ylensyönnistä – tehkää perässä. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja