Jättipaukku: NHL:ssä sivuraiteille joutunut tähtipuolustaja SM-liigaan

JYP on tiedottanut puolustaja Julius Hongan liittyvän seuraan ottelukohtaisella sopimuksella. Seura kertoi asiasta Twitter-tilillään torstaina.

Sopimus on ottelukohtainen ja se sisältää ulkomaanoption.

Ensimmäisen Liiga-ottelun Honka pelaa perjantaina Pelicansia vastaan.

– Olemme todella tyytyväisiä, että saimme Juliuksen takaisin Jyväskylään. Saamme seuraamme todellisen jääkiekon huippuammattilaisen. Odotusarvot Juliusta kohtaan ovat todella korkealla hänen vahvan pelaajahistoriansa takia Halusimme ennen kaikkea tarjota Juliukselle paikan näyttää taitojansa, jotta hän pääsisi takaisin pelaamaan sitä sarjaa, jota hänen kuuluisi taitojensa puolesta pelata, urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen kommentoi uutista seuran verkkosivuilla.

– Molempien osapuolien tavoitteena on saada mies ripeästi takaisin NHL:ään täksi kaudeksi, jossa Juliuksen oikea taso on, Viitanen jatkaa.

Honka on kiekkoillut viimeiset viisi vuotta Dallas Starsin organisaatiossa. Hän on tehnyt 87 ottelun NHL-urallaan 13 pistettä.

AHL-seura Texas Starsissa otteluita on kertynyt 201 ja tehopisteitä 108.

Honka on pyytänyt syyskuussa Dallas Starsilta siirtoa pois seurasta. Stars teki Hongalle kesällä qualifying offer -tarjouksen, jota Honka ei hyväksynyt. Stars omistaa edelleen hänen pelaajaoikeutensa, vaikka sopimusta ei syntynytkään.

Hongan ensimmäinen liigaottelu JYP-Pelicans suorana lähetyksenä perjantaina Sub-kanavalla kello 18.30 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat