Sattuuko seksi aina? Naiset vastaavat

Juttusarjassa naiset vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"En pysty harrastamaan seksiä kipujen takia. Sattuuko seksi teitä koskaan? Mitä teette asialle?" kysyy nimimerkki Kyllästynyt kipuun.

Näin naiset vastasivat:

"Seksi sattuu joskus, ja tuntuu vähän epämiellyttävältä ainakin aluksi lähes joka kerralla. Niin sanottu "kunnollinen voitelu" auttaa, mutta anatomialleen ei nyt vain voi mitään. Ja mene ihmeessä lääkäriin, jos et tiedä, mistä on kyse!"
– Nainen, 29, parisuhteessa

"Minulla seksi ei satu, mutta jos sattuisi, niin suuntaisin takuulla gynekologille. Oletko sinä jo käynyt gynekologilla tai kysynyt muualta apua tuohon asiaan? Kannattaa selvittää asia, sillä eihän se mukavaa ole, jos nautinnon hetki tuottaa vain kipua."
– Nainen, 26, parisuhteessa

"Hei Kyllästynyt kipuun. Et kertonut, millaisista kivuista oikein kärsit. Seksi voi sattua silloin, jos nainen ei ole tarpeeksi kostunut tai jos miehen otteet ovat liian kovakouraiset. Monesti myös kipua voi ilmetä, jos seksi kestää liian kauan. Ja vaikka seksi ei sattuisi itse samaisella hetkellä, voivat kivut vaivata jälkeenpäin: kirvelyä, punoitusta – kipua. Kipua voivat aiheuttaa myös epämiellyttävät, vaikeat asennot – mutta esimerkiksi jopa seksi takaapäin voi tuntua naisesta kivuliaalta, jos penis osuu inhasti seinämään. Myös hiivatulehdus tai emätintulehdus voivat vaivata emätinkipuina.  Ja tietenkin, jos nainen jännittää seksiä, seksi voi tuntua erityisen kivuliaalta. Emätinkouristus voi olla myös syynä.

Suositteleisin kokeilemaan esimerkiksi liukuvoidetta, jos kivut johtuvat siitä, että miehen penis aiheuttaa yhdynnän aikana kipua.

Seksin ei pitäisi sattua. Jos sinulla on tällaista selittämätöntä vaivaa, suosittelisin kääntymään lääkärin tai gynekologin puoleen."
– Nainen, sinkku, 28


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja