Mies valittaa, ettei tunne enää lainkaan vetoa tyrmäävän upeaan vaimoonsa, joka pyytää seksiä liian suoraan – näin asiantuntija neuvoo: "Uskon, ettei hän täysin ymmärrä..."

Eikö seksi luista? Seksiin liittyvä kipu ja haluttomuus voivat vaikuttaa monilla eri tavoilla seksuaaliseen kokemukseen 4:18
Katso myös: Eikö seksi luista? Seksiin liittyvä kipu ja haluttomuus voivat vaikuttaa monilla eri tavoilla. Videolla gynekologi Sanna Hännisen haastattelu.

Pitkässä parisuhteessa seksielämässä on taatusti niin ylä- kuin alamäkiäkin. Eräs mies kyselee asiantuntijan neuvoa tilanteeseen, jossa halut upeaa vaimoa kohtaan ovat kateissa.

Parisuhteessa seksielämän eteen tulee nähdä vaivaa. Arkinen, samaa kaavaa toistava seksi voi pidemmän päälle alkaa puuduttaa ja jopa tyrehdyttää seksi-ilottelut kokonaan. Eräs aviomies otti yhteyttä The Guardianin seksiaiheisen palstan asiantuntijaan oman seksiongelmansa kanssa.

– Vaimoni ja minä olemme olleet naimisissa useita vuosia. Viimeisen kuuden kuukauden aikana olen kokenut seksuaalisen kiinnostukseni häntä kohtaan vähentyneen siihen pisteeseen, että vaikka hän on todella tyrmäävä (hän voisi olla malli, mistä tuntemattomat minua muistuttavat aina, kun olemme ulkona yhdessä), en koe häntä kohtaan seksuaalista vetoa enää lainkaan, mies valittelee.

Mies kertoo, että suhteen alussa, seksi oli "ok", ja pari oli ensimmäiset kaksi vuotta seksuaalisesti aktiivisia. Nyt asiat ovat kääntyneet huonompaan suuntaan.

– Olen selittänyt, että häneltä puuttuu intohimoa, huolimatta siitä, kuinka paljon energiaa itse pistän peliin. Hän tekee harvoin aloitetta seksiin, ja kun hän tekee, hän yksinkertaisesti sanoo "meidän pitäisi harrastaa seksiä tänään", mikä tappaa tunnelman. Viimeksi keskusteltuamme hän sanoi, että hän on vain ujo. Useiden keskustelujen jälkeen hän sanoi ymmärtävänsä, mitä hänen pitäisi tehdä ja hän tekisi töitä sen eteen, mutta hyvin pian sen jälkeen hän pyysi seksiä suoraan ilman minkäänlaista vaivannäköä tunnelman tai aktiivisuuden suhteen, joten minua ei huvittanut ja torjuin hänet taas. Nyt kahden kuukauden jälkeen hän on taas vain tyytynyt välttelemään sitä. Hän on ihastuttava, huolehtiva nainen, mutta kärsivällisyyteni alkaa loppua, mikä on harmi nuoressa liitossa. En tiedä, mitä tehdä, mies toteaa.

"Paras tapa"

Miehen ongelmaan otti kantaa seksuaalisiin toimintahäiriöihin erikoistunut psykoterapeutti Pamela Stephenson Connelly.

– Kun henkilö tuntee olonsa arvostelluksi – erityisesti yhtä usein kuin kuvailit – hän voi menettää itsevarmuuttaan ja vetäytyä. Yleensä positiivinen vahvistaminen on paras tapa opettaa. Sinun tapauksessasi se tarkoittaisi kehumista ja palkitsemista jopa pienistä saavutuksista, ja sitä, ettet enää koskaan etsisi vikoja, asiantuntija toteaa.

Stephenson Connelly kertoo epäilevänsä, että vaimo on hämmentynyt, erityisesti, jos mies ei ole tarkkaan sanonut, mitä hän haluaisi tapahtuvan.

– Ei riitä, että valittaa "et koskaan tee aloitetta seksiin". Sen sijaan voisit esimerkiksi mainita videon, jonka kerran näit, jossa nainen kävelee odottamatta olohuoneeseen yllään "X" tai "Y" kutsuen miehen seuraamaan itseään yläkertaan – ja pyydä häntä harkitsemaan jotain vastaavaa. Vaimosi ei voi lukea ajatuksiasi, ja uskon, ettei hän täysin ymmärrä, kuinka olla viettelevä sillä tavalla kuin haluaisit.

Niinpä asiantuntija kehottaa esittämään vaimolle tarkkoja pyyntöjä.

– Jos hän tarttuu mihinkään pyynnöistäsi edes pienillä tavoilla, varmista, että ylistät ja palkitset häntä runsaasti. Lopulta hän saa itsevarmuutensa takaisin.

Mitä tulee vaimon libidoon, asiantuntija muistuttaa, että on yhtä lailla miehen tehtävä kannustaa myös vaimoa kertomaan omista mielihaluistaan. Tämä voi olla kiusallista vaimolle, joten painostus ei kannata, mutta jokaisesta paljastuksesta kannattaa kehua.

– Sinun työsi on ottaa selvää, kuinka hän haluaa nauttia – se on paras tapa korjata tämä.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit tai lisää aiheesta seksi ja parisuhde!

Lähde: The Guardian

Lue myös:

    Uusimmat