Mitä joululahjaksi lapselle? Vuoden 2020 parhaat lelut on valittu

Miksi"tyttöjen ja  poikien leluista"pitäisi jo luopua? Asiantuntija vastaa 2:41
Katso myös: Asiantuntija kertoo, miksi "tyttöjen ja poikien leluista" pitäisi jo luopua.

Suositun Vuoden Lelu -kilpailun voittajat on jälleen valittu. 

Suomen Leluyhdistys ry järjesti Vuoden Lelu -kilpailun tänä vuonna 15:ttä kertaa. Kilpailussa kasvatus- ja kaupan alan ammattilaiset arvioivat uutuusleluja ja valitsevat voittajat teemoittain.

Koronapandemian vuoksi raati koostui tänä vuonna poikkeuksellisesti vain kaupan alan toimijoista, eikä mukana ollut kasvattajia tai lapsia aiempien vuosien tapaan.

Voittajat valittiin viidessä eri kategoriassa: Vuoden Ajoneuvolelu, Vuoden Ensilelu, Vuoden Hahmoleikkilelu, Vuoden Innovaatiolelu ja Vuoden Roolileikkilelu. Kategorioissa valittiin myös 2–3 finalistia. 

"Kattava otos Suomen markkinoilla toimivista lelualan yrityksistä"

Kilpailuun osallistui kymmeniä erilaisia leluja. Monia voittaja- ja finalistileluja yhdistää teknologian hyödyntäminen leikkikokemuksen rakentamisessa. 

– Kilpailussa oli edustettuina hyvin monenlaisia leluja 14 eri tavarantoimittajalta. Tämä on hyvin kattava otos Suomen markkinoilla toimivista lelualan yrityksistä, Suomen Leluyhdistyksen lelutoimikunnan puheenjohtaja Annariikka Karppinen kertoo tiedotteessa.

Voittajaleluista saa vinkkejä vaikkapa joululahjahankintoihin, sillä Vuoden Lelu -kilpailu antaa kuluttajille tietoa lelujen laadukkuudesta, turvallisuudesta ja mielekkyydestä, joten virhearvioihin ei kenties tule sorruttua. Viime aikoina esimerkiksi L.O.L Suprise -lelut puolestaan ovat herättäneet kritiikkiä "liialla seksikkyydellään".

Joululahja lapselle? Tässä ovat Vuoden Lelu 2020 -voittajat:

Vuoden Ajoneuvolelu

BRIO kauko-ohjattava kilpa-auto (Brio Toy Oy)

”BRIOn kauko-ohjattavan kilpa-auton kirkkaanpunainen kori ja virtaviivainen muotoilu takaavat tuntikaupalla hupia nopeiden autokisojen parissa. Lelu sopii täydellisesti 2-vuotiaille, koska ohjaaminen kauko-ohjaimen yhdellä painikkeella on helppoa. Tavoitteena on kehittää lasten näppäryyttä ja ohjaustaitoa hauskalla ja mieleenpainuvalla tavalla.

Finalistit:

Nikko Omni-X radio-ohjattava (Amo Oy)
Brio safariseikkailusetti (Brio Toy Oy)
Suomea puhuva parkkitalo (Maki A/S)

Vuoden Ensilelu

LEGO Duplo aakkosauto (Suomen Lego Oy Ab)

Aakkosauton parissa taaperot voivat yhdistää luovan rakentamisen, mielikuvitukselliset leikit ja aakkosten oppimisen. Taaperoiden hienomotoriset taidot kehittyvät, kun he pinoavat kirjainpalikoita kuorma-auton kyytiin. Se on täydellinen taaperoiden lelu leikin varjolla oppimiseen! ”

Finalistit:
Vtech Baby konttaava nalle fi (Maki A/S)
Fisher-Price Linkimals Smooth Moves laiskiainen (Toyrock Oy)

Vuoden Hahmoleikkilelu

L.O.L Surprise Car – Pool Coupe (AMO Oy)

Ison, noin 40 cm auton mukana tulee Tots-kokoinen erikoisnukke.Paina auton valoja avataksesi ja sulkeaksesi ne, paina vaihdekepistä valot päälle ja pois. Aseta nukke valoihin ja katso millainen valoyllätys sillä on auton valoissa. Auton takaosa on käännettävissä uima-altaaksi ja tanssilattiaksi.Monipuolisen auton parissa eivät leikit lopu lyhyeen!

Finalistit:
Hello Kitty leikkisetti (Simba Dickie Finland Oy)
Barbie Color Reveal -yllätysnukke (Toyrock Oy)

Vuoden Innovaatiolelu

LEGO Dots kimalteleva yksisarvinen -rannekoru (Suomen Lego Oy Ab)


”Kimalteleva yksisarvinen rannekorupakkaus kutsuu askartelufanit luoviin hetkiin, joissa on taikaa. Näiden askartelusettien kokoaminen sujuu nopeasti ja intuitiivisen helposti.Lapset saavat ilmaista itseään ja päästää mielikuvituksensa valloilleen suunnitellessaan oman luovan, hauskan ja ainutlaatuisen rannekorunsa. Helppoa askartelua luovista koruista pitäville lapsille.

Finalistit:
Xtreme Bots Mazzy ohjelmoitava robotti (Amo Oy)
Robo Kombat – Balloon Puncher (Markkinointi Suomela Oy)

Vuoden Roolileikkilelu

X-Shot Laser 360 Blaster -setti (Toyrock Oy)

Laita lasit päähäsi ja vauhdikas lasertaistelu voi alkaa. Laseissa on useita sensoreita, joten lasersäteeltä ei voi piiloutua. Säteen pituus pimeässä on n. 30 metriä. Pakkaus sisältää kaksi laserasetta ja kahdet lasit.

Finalistit:
Gemex Super Gem Creator (Markkinointi Suomela Oy)
Airfryer kokkaussetti (Tevella Oy)

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

MTV testasi Hatchibabies-lelun 1:30
Muistatko supersuositun Hatchibabies-lelun? Testasimme sen!

Lue myös:

    Uusimmat