Mainos

Suomen suosituin Happy Meal -lelu yllätti McDonald'sinkin: "Kaikkien aikojen potinräjäyttäjä"

McDonald'sin ikonen lastenateria täyttää marraskuussa jo 40 vuotta. Happy Mealina tunnettu ateria on sisältänyt koko historiansa ajan yhden oleellisen asian: lelun. 

Ensimmäiset Happy Meal -lastenateriat tulivat McDonald's-ravintoloihin Yhdysvalloissa vuonna 1979. Pikaruokaravintolan lastenateria ponkaisi kansainvälisille markkinoille, kun se rantautui Australiaan, Hong Kongiin ja Uuteen-Seelantiin vuonna 1982. Ateria on tuttu jo vuosikymmenten takaa myös suomalaisille.

Suomessa lasten lukeminen on yhdistynyt kiinteäksi osaksi Happy Meal -ateriaa. Tämän vuoden helmikuusta alkaen asiakas on voinut valita lastenateriaan lelun tilalle kirjan. Pohjoismainen kirjakampanja on tarjonnut kovakantisia lastenkirjoja osana Happy Meal -ateriaa jo yli kymmenen vuoden ajan.

Yhdysvalloissa Happy Mealin juhlavuoden kunniaksi lastenaterioihin palaavat vanhat retrolelut muutaman päivän kampanjan ajaksi. Suomen McDonald’sin viestintäjohtaja Heli Ryhänen kertoi aiemmin MTV:lle, että tätä kampanjaa ei Suomessa toteuteta.

"Kaikkien aikojen potinräjäyttäjä"

Ryhänen kuitenkin paljastaa, mitkä aiempien vuosien lelut ovat yltäneet suureen suosioon. Yksi lelukampanja on hänen mukaansa ollut ylitse muiden.

– Yli 15 vuoden kokemuksella voin kertoa, että yksi kampanja on ollut kaikkien aikojen potinräjäyttäjä. Kyse oli Nalle Puh -leluista.


Ryhäsen mukaan leluja tilattiin kampanjaa varten yli 300 000 kappaletta, mutta niiden suosio yllätti pikaruokaketjun täysin. 

– Lelut pääsivät loppumaan ennen kuin kampanja loppui, Ryhänen muistelee.

Kyseinen menestyksekäs lelukampanja toteutettiin vuonna 2000, jolloin Disney lanseerasi myös animaatioelokuva Tiikerin oma elokuvan. Happy Meal -aterian mukana sai valita Nalle Puh -pehmohahmon – ja ne vietiin kirjaimellisesti käsistä. Ryhäsen mukaan muita suuren suosion saavuttaneita Happy Meal -leluja ovat olleet Smurffi-pehmohahmot sekä 101 Dalmatialaista -lelut.

– Ne olivat sellaisia pehmohahmoja, jotka vinkuivat ja vonkuivat, kun niitä painoi. 

Nykyään Suomen McDonald'silla satsataan kuitenkin Ryhäsen mukaan ennen kaikkea ruokaan ja lastenaterian kirjavaihtoehtoihin. 

– Olemme tehneet sellaisen periaatepäätöksen.

***

Miten tehdään täydellinen burgeri?

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja