Suomen suosituin Happy Meal -lelu yllätti McDonald'sinkin: "Kaikkien aikojen potinräjäyttäjä"

shutterstock_1165935046
Happy Meal -lastenateria. shutterstock

McDonald'sin ikonen lastenateria täyttää marraskuussa jo 40 vuotta. Happy Mealina tunnettu ateria on sisältänyt koko historiansa ajan yhden oleellisen asian: lelun. 

Ensimmäiset Happy Meal -lastenateriat tulivat McDonald's-ravintoloihin Yhdysvalloissa vuonna 1979. Pikaruokaravintolan lastenateria ponkaisi kansainvälisille markkinoille, kun se rantautui Australiaan, Hong Kongiin ja Uuteen-Seelantiin vuonna 1982. Ateria on tuttu jo vuosikymmenten takaa myös suomalaisille.

Suomessa lasten lukeminen on yhdistynyt kiinteäksi osaksi Happy Meal -ateriaa. Tämän vuoden helmikuusta alkaen asiakas on voinut valita lastenateriaan lelun tilalle kirjan. Pohjoismainen kirjakampanja on tarjonnut kovakantisia lastenkirjoja osana Happy Meal -ateriaa jo yli kymmenen vuoden ajan.

Yhdysvalloissa Happy Mealin juhlavuoden kunniaksi lastenaterioihin palaavat vanhat retrolelut muutaman päivän kampanjan ajaksi. Suomen McDonald’sin viestintäjohtaja Heli Ryhänen kertoi aiemmin MTV:lle, että tätä kampanjaa ei Suomessa toteuteta.

"Kaikkien aikojen potinräjäyttäjä"

Ryhänen kuitenkin paljastaa, mitkä aiempien vuosien lelut ovat yltäneet suureen suosioon. Yksi lelukampanja on hänen mukaansa ollut ylitse muiden.

– Yli 15 vuoden kokemuksella voin kertoa, että yksi kampanja on ollut kaikkien aikojen potinräjäyttäjä. Kyse oli Nalle Puh -leluista.


Ryhäsen mukaan leluja tilattiin kampanjaa varten yli 300 000 kappaletta, mutta niiden suosio yllätti pikaruokaketjun täysin. 

– Lelut pääsivät loppumaan ennen kuin kampanja loppui, Ryhänen muistelee.

Kyseinen menestyksekäs lelukampanja toteutettiin vuonna 2000, jolloin Disney lanseerasi myös animaatioelokuva Tiikerin oma elokuvan. Happy Meal -aterian mukana sai valita Nalle Puh -pehmohahmon – ja ne vietiin kirjaimellisesti käsistä. Ryhäsen mukaan muita suuren suosion saavuttaneita Happy Meal -leluja ovat olleet Smurffi-pehmohahmot sekä 101 Dalmatialaista -lelut.

– Ne olivat sellaisia pehmohahmoja, jotka vinkuivat ja vonkuivat, kun niitä painoi. 

Nykyään Suomen McDonald'silla satsataan kuitenkin Ryhäsen mukaan ennen kaikkea ruokaan ja lastenaterian kirjavaihtoehtoihin. 

– Olemme tehneet sellaisen periaatepäätöksen.

***

Miten tehdään täydellinen burgeri?

7:51

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja