Mitä eroa on mandariinilla, satsumalla ja klementiinillä?

Terveelliset pikkusitrukset kuuluvat joulunalusaikaan. Lue alta miten mandariinit, klementiinit ja satsumat eroavat toisistaan.

Mandariinit ovat alun perin Kiinasta, josta ne ovat levinneet viljelykasveiksi ympäri maailman. Mandariinit sisältävät runsaasti siemeniä, joten niitä tuodaan Suomeen nykyisin vähemmän kuin esimerkiksi klementiinejä ja satsumia. Klementiinit ja satsumat ovat puolestaan mandariinilajikkeita.

Klementiinit ovat mandariinien ja pomeranssien risteytyksiä. Niiden kuoriminen on helppoa, eikä niissä ole juurikaan siemeniä. Sekä kuori että hedelmäliha ovat oransseja. Klementiinit kehitti algerialainen pappi Pierre Clementin vuonna 1902.

Satsumat ovat mandariinien ja klementiinien välimuotoja. Niiden kuoret ovat ohuet, kiiltävät ja toisinaan vihreän täplikkäitä. Kuten klementiinit, myös satsumat ovat lähes siemenettömiä. Kooltaan satsumat ovat hiukan suurempia kuin klementiinit ja ne ovat kotoisin Japanista Kiushun saarelta.

Kuivattu pomeranssi on suomalaisille tuttu piparkakkujen mauste. Pomeranssit kuuluvat myös pikkusitruksiin, mutta niitä ei syödä tuoreena niiden happaman maun vuoksi.

Lähteet:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja