Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Terveyspommit, joita kannattaa nyt napata ostoskoriin – Henri Alén ylistää: "Mielettömiä"

10:40Loihdi peruskaupan aineksista ravintolatasoista ruokaa – huippukokki neuvooKatso videolta Henri Alénin reseptivinkki! Annos sisältää muun muassa myskikurpitsaa, verigreippiä, burrataa ja pestoa.
Julkaistu 11.11.2025 06:49
Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Monet sitrushedelmät ovat pian parhaimmassa sesongissa, muistuttaa kokki Henri Alén.

Kokki ja ravintoloitsija Henri Alén näytti marraskuussa Huomenta Suomessa, miten kotikeittiössä saa valmistettua ravintolatason ruokaa lähikaupan aineksista. 

Alén valmisti suorassa lähetyksessä alkupala-annoksen, joka sisälsi muun muassa myskikurpitsaa, verigreippiä, burrataa ja pestoa.

Nappaa resepti: Paahdettua myskikurpitsaa, verigreippiä ja burrataa sekä auringonkukansiemenpestoa

Henri Alén ylistää sitrushedelmiä: "Mielettömiä"

Verigreippiä lohkoessa keittiömestari nosti esiin myös sitrushedelmien hienouden. 

– Nyt alkaa sitrushedelmäsesonki – ne alkavat pikku hiljaa kypsymään. Sitrushedelmistä kannattaa oikeasti nauttia muunkin kuin vitamiinien takia. 

Alén nimeää omaksi sitrussuosikikseen veriappelsiinin.

– Se on minulle kaikkein hienoin. Verigreippi on toinen.

Kokki ylistää kuitenkin samaan hengenvetoon myös klementiineja ja mandariineja.

 – Jos sitrushedelmät ovat vain hienossa kypsyydessä, niin ne ovat mielettömiä, Alén kehui.

Eri sitrushedelmien huippusesongit

Erilaisia sitrushedelmiä on tarjolla ruokakauppojen hevi-osastoilla vuoden ympäri. Monilla hedelmillä on kuitenkin huippusesonkinsa, jolloin ne yleensä ovat parhaimillaan.

Moni sitrusfani odottaa erityisesti alkuvuodesta koittavaa veriappelsiinisesonkia. 

Sitrushedelmien satokaudet:

Satsuma: lokakuu–joulukuu
Klementiini: marraskuu–helmikuu
Mandariini: helmikuu–huhtikuu
Appelsiini: huippusesonki joulukuu–helmikuu
Veriappelsiini: tammikuu–maaliskuu
Verigreippi: huippusesonki marraskuu-joulukuu

Lue myös: Tätä Henri Alén ei missään nimessä nyt ostaisi ruokakaupasta

Lisää aiheesta:

Ruokakaupoista löytyy nyt odotettu vitamiinipommi: "Varsinainen somehitti"Satsuma, klementiini vai mandariini? Näin hedelmät oikeasti eroavat toisistaanMandariinit ja klementiinit myyvät nyt kuin häkä – tämä ostotaktiikka takaa makeamman hedelmänKasvanut valtavaksi hitiksi Suomessa: Tätä älyttömän hyvää terveyspommia saa taas kaupasta – syötkö sinäkin? Mitä tänään syötäisiin? -ohjelman Harri Syrjänen: "Syökää ne marjat sieltä pakastimesta nyt!"Satsuma, klementiini vai mandariini? Näin erotat pikkusitrukset toisistaan
RuokaHedelmätRuokakauppaHenri AlénHuomenta SuomiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:01
    Muovi

    Monessa ruoassa piilee näkymätön uhka – vaikutuksia ei vielä tiedetä

  • Eilen14:50
    Takaisinvedot

    Pastakauhassa havaittu mahdollinen terveysriski – älä käytä!

  • Eilen13:02
    Takaisinvedot

    Knorrin kastikeainesta vedetään myynnistä

  • Eilen08:22
    Kahvi

    Sorrutko yleiseen kahvimokaan? Pippa Laukka: "Pitäisi olla kaksi tuntia juomatta"

  • 9.11.17:32
    Henri Alén

    Henri Alénin kikka edulliseen pestoon: "Ihan nerokas!"