Mitä elokuvissa näkyvät tietokonekoodit oikeasti tarkoittavat? Hulvatonta luettavaa

Elokuvissa ja tv-sarjoissa on tapana esittää kuinka roolihahmot katselevat tietokonenäytöiltä monimutkaisen näköistä koodia.

Tällä halutaan usein korostaa kuinka älykäs kyseinen hahmo onkaan. Hän tietää kaiken ja pystyy hahmottamaan asiat Matrix-tieteiselokuvan tapaan suoraan koodista. 

Todellisuudessa elokuvissa nähtävät tietokonekoodit ovat kuitenkin usein esimerkiksi suoraan Wikipediasta poimittua hölynpölyä, kertoo teknologiasivusto Gizmodo.

John Graham-Cumming kerää elokuvista ja sarjoista ruutukaappauksia tumblr-palveluun ja selittää mitä näyttelijät todellisuudessa katselevat koodia tähyillessään. 

Esimerkiksi yllä olevassa kuvassa viisas tohtori tarkkailee koodia, joka on todellisuudessa Wikipediasta pomittu SVG-tiedosto valon aaltoliikkeestä.

Terminator-koodia

Klassikkoasemaan nousseen Terminator-elokuvan kohtauksessa superkehittynyt taistelurobotti katselee puolestaan ikivanhan Apple II:n ohjelmointikieltä.

AntiTrust-elokuvassa näyttelijöiden katsoma "hämmästyttävä lähdekoodi" on todellisuudessa verkkopalvelimelle suunnattua Java-ohjelmointikieltä.

Lue myös:

    Uusimmat