Mistä ikoninen Tappara-biisi todella kertoo? Popedan Costello Hautamäki joutui Ilves-fanien somehyökkäyksen kohteeksi yhden esiintymisensä takia

5:25
Mistä kertoo Popedan kappale Mää ja Tapparan mies? Kitaristi Costello Hautamäki kertoo suhteestaan Tampereen kiekkoseuroihin Hockey Night -kaksikko Ari Vallinille ja Siim Liivikille.

Tampereella jääkiekossa pitää valita puolensa. Kukaan ei voi olla sekä Tapparan että Ilveksen leirissä – paitsi Popedan kitaristi Costello Hautamäki.

Hautamäki sävelsi 1980-luvun lopussa Ilveksen maalilauluna nykyäänkin kuultavan kappaleen We Are the Kings. Sen myötä häntä pidettiinkin pitkään Ilveksen kannattajana.

Tämä illuusio kuitenkin mureni vuonna 2016, kun Hautamäki kävi laulamassa Maamme-laulun Hakametsän jäällä Tapparan finaalipelissä.

– Minulla oli Tapparan paita päällä. Ja siitäkös Facebook vähän räjähti, että kuinka Ilveksen maalilaulun tekijä voi olla Tapparan paita päällä, Hautamäki kertoo Hockey Night – Tien päällä -ohjelmassa.

– Jouduin myrskynsilmään pariksi päiväksi. No, se oli kohta mennen talven uutisia, mutta sain kuitenkin osakseni aika ilkeää kirjoittelua, kitaristi jatkaa.

Mutta miksi Hautamäki sitten kirjoitti aikoinaan Ilvekselle maalilaulun? Ja mistä Juice Leskinen sai ajatuksen sanoittaessaan Popedan kappaleen Mää ja Tapparan mies? Näistä Hautamäki kertoo lisää jutun videolla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja