Miro Heiskanen rikkoi jo kaikkien aikojen suomalaisennätyksen – pelattuja otteluita vain puolet edellisestä tilastoykkösestä!

3:00
Leo Komarovin New York Islanders avasi pudotuspelien toisen kierroksen 4-0-voitolla Philadelphia Flyersia vastaan.

Miro Heiskanen nousi jo NHL:n pudotuspelien toisella kierroksella suomalaispuolustajien kaikkien aikojen pisteykköseksi yhden kauden tilastossa. Jos Dallas Stars jatkaa pitkälle playoffseissa, Heiskasella on mahdollisuus viedä uudet ennätyslukemat täysin omaan luokkaansa.

Heiskanen saalisti tiistaisen vastaisen yön pudotuspelikierroksella jälleen syöttöpisteen Dallas Starsin kukistaessa Colorado Avalanchen 5-2. Dallas johtaa läntisen konferenssin välieräsarjaa nyt voitoin 2-0.

21-vuotias Heiskanen rikkoi samalla suomalaispuolustajien pudotuspelien yhden kauden piste-ennätyksen. Hänellä on koossa 11 ottelusta tehot 3+11=14.

Aiemmin tilaston kärkipaikkaa pitivät hallussaan Reijo Ruotsalainen ja Jyrki Lumme. Ruotsalainen teki Edmonton Oilersin viimeisenä mestaruuskeväänä vuonna 1990 yhteensä 2+11=13 pistettä. Lumme ylsi tismalleen samaan Vancouver Canucksin finaalivuonna 1994. Janne Niinimaa puolestaan teki tehot 1+12=13 vuonna 1997 Philadelphia Flyersin paidassa.

Suurena erona tilastoissa on se fakta, että sekä Ruotsalainen, Lumme että Niinimaa ylsivät 13 pisteeseen pelaamalla pudotuspelit aina finaaleihin asti. Heiskanen rikkoi heidän ennätyksensä jo playoffien toisella kierroksella. Lumme saavutti pistemäärän 24 ottelussa, Ruotsalainen 22:ssa ja Niinimaa 19 pelissä.

Heiskanen on rikkomassa myös koko liigan ennätyksiä, jos Dallasin tahti jatkuu tällaisena. Hän nousi 21-vuotiaiden tai sitä nuorempien puolustajien yhden kauden tilastossa jaetulle kolmannelle sijalle Denis Potvinin (1975), Paul Coffeyn (1983), Al MacInnisin (1984) ja Glen Wesleyn (1988) kanssa.

Edellä ovat enää 15 pistettä vuoden 1981 pudotuspeleissä tehneet Paul Reinhart ja Craig Hartsburg.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja