NHL:n yön suomalaiset: Herttinen, Esa Lindell! Härkämäinen soolo jätti jopa maanmiehen allensa

Jääkiekkoliiga NHL:n pudotuspelit jatkuivat Suomen aikaan tiistain vastaisena yönä. Dallas Starsin ja Colorado Avalanchen välisessä ottelussa suomalaiset olivat jälleen isosti esillä, kun Stars otti 5-2-voiton.

Avalanche pyrki tasoittamaan sarjan lukemiin 1-1. Nämä aikeet romuttuivat toisen erän pahan sulamisen myötä.

Denverin kiekkoylpeys karkasi 2-0-johtoon Nathan MacKinnonin ja Mikko Rantasen maalien myötä. Tähtikaksikko juoni kaksi varsin näyttävää osumaa.

Rantasen 2-0-maalin jälkeen suunta muuttui totaalisesti.

Stars tykitti toiseen erään peräti neljä maalia ja yhtäkkiä valkopaidat olivat karkuteillä.

Neljännestä osumasta vastasi suomalaispuolustaja Esa Lindell, joka väläytteli normaalista poikkeavaa osaamista.

Lindell katkaisi ensin Avalanchen hyökkäyksen Starsin puolustusalueella. Tämän jälkeen hän aloitti härkämäisen soolonsa.

Sen alle jäi jopa Avalanchen suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi, joka ei onnistunut millään pysäyttämään Lindelliä.

Stars-puolustaja pääsi lopulta Avalanchen maalivahdin Pavel Francouzin nokan alle. Tshekkivahti torjui vielä ensimmäisen yrityksen, mutta Lindell ei luovuttanut. Suomalaispuolustaja käytännössä hakkasi kiekon sisään.

Pitkän videotarkistelun jälkeen osuma hyväksyttiin.

Video Lindellin maalista:

Yön toisessa ottelussa Leo Komarovin New York Islanders kaatoi tyylipuhtaasti Philadelphia Flyersin lukemin 4-0.

Lindell     DAL 1+0 +1 0 3   -   23.07

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset, aloitusvoitot/aloitukset, jääaika. Maalivahdit: torjunnat/laukaukset