Mainos

Ministeri Berner visioi: Taksi voisi maksaa 50 senttiä kilometriltä vuonna 2025

Liikenne- ja viestintäministeriön tiistaina järjestetyssä seminaarissa käsiteltiin muun muassa autonomisten autojen tuomia hyötyjä maamme liikenteelle. 

Tilaisuudessa puhunut liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner pitää Suomea kokoaan suurempana maana liikenteen kehittämisessä. Hän mainitsee Suomen yhdeksi vahvuudeksi teknologian kehitystä suosivan lainsäädännön, mutta muistuttaa, että meidän olisi uskallettava ottaa askeleita eteenpäin eikä roikkua vanhassa.

– Liikenne ei ainoastaan muutu palveluksi, vaan se myös automatisoituu, Berner sanoi.

Berner uskoo, että Suomella on kaikki edellytykset nousta autonomisten autojen ja älyliikenteen edelläkävijäksi.

– Nyt tarvitaan rohkeutta päättäjiltä, mutta myös alan toimijoilta. Tarvitsemme uusia keinoja ja kunnianhimoisia ajatuksia.

Katso koko seminaari alta.

Berner visioi puheenvuorossaan myös itseajavia takseja, jotka mahdollistaisivat nykyistä halvemmat hinnat. Bernerin mukaan jo vuonna 2025 liikenteessä voisi olla autonomisia takseja, joilla kulkeminen maksaisi 0,50 euroa kilometriltä. Bernerin mukaan autoalalla uskotaan itseohjautuvien autojen voivan aloittaa tietyillä tieosuuksilla jo vuonna 2025, kun vielä vuosi sitten puhuttiin vuodesta 2050.

Puheenvuorossaan Berner ilmaisi kuitenkin huolensa Suomen autokannasta, joka on hänen mukaansa Euroopan toiseksi vanhin heti Liettuan jälkeen. Vuoteen 2030 mennessä maamme liikenteen päästöt olisi puolitettava, joten uusi teknologia ja panostus ekologisempiin polttoaineisiin ja voimanlähteisiin ovat Bernerin mukaan avainasemassa lähivuosina.

***

2:05

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.