Ministereille hankitaan yhdeksän uutta autoa, hintalappu lähes 600 000 euroa – töpseli-BMW oli ”edullisin vaihtoehto”

Tältä näyttää uusi BMW M5 0:58
Tältä näyttää vuonna 2017 esitelty BMW M5 eli se kaikkein räyhein vitossarjalainen.

Ministereiden käyttöön hankitaan yhdeksän uutta BMW-merkkistä virka-autoa.

Valtioneuvoston kanslian apulaiskuljetuspäällikkö Joni Palonen kertoo MTV Uutisille, että päättäjille hankittavien uusien Bemareiden yhteenlaskettu hinta on 581 649,76 euroa. Tällä rahalla valtio saa yhdeksän kappaletta BMW 530e A xDrive -henkilöautoja.

Kun uudet autot on toimitettu, on valtioneuvoston käytössä yhteensä 53 autoa, kun huomioidaan sekä henkilö- että materiaalikuljetuksiin tarkoitetut ajoneuvot. Kuljetuspalvelun piiriin kuuluvat Palosen mukaan valtioneuvoston jäsenet, kansliapäälliköt, valtiosihteerit ja alivaltiosihteerit.

Miksi juuri 5-sarjan BMW?

Palonen kertoo, että Hansel-puitesopimushinnoilla 530e A xDrive oli edullisin vaihtoehto, nelivetoisena plug-in-hybridinä suuret henkilöautot -kategoriassa.

– Ympäristöystävällisistä vaihtoehdoista ladattava hybridi on tällä hetkellä kuljetusryhmän käyttötarkoitukseen sopivin, hän jatkaa.

530e xDriven sähköinen toimintamatka yhdellä latauksella on viitisenkymmentä kilometriä. Kun auton ajoakku tyhjenee, hörähtää käyntiin kaksilitrainen bensamoottori. Tehoa autosta löytyy 252 hevosvoimaa.

Lisävarustevalinnoissa on Palosen mukaan huomioitu erityisesti aktiivinen ja passiivinen turvallisuus, työergonomia sekä tottakai matkustusmukavuus.

Palonen arvioi, että valtioneuvoston henkilökuljetuskäytössä olevien autojen mittareihin kertyy vuodessa 20 000–30 000 kilometriä.

Lue myös:

    Uusimmat