Suomalaiset tykästyivät sähköisiin Bemareihin – bensa- ja dieselmalleja ei myydä yhteensäkään niin paljon

Suomalainen rallilegenda antaa monoa BMW i3:lle 1:39
Suomalainen rallilegenda antaa monoa BMW i3 -sähköautolle.

BMW kertoo myyvänsä suomalaisille jo enemmän hybridejä kuin bensa- ja dieselmalleja yhteensä.

Suomen BMW:n tiistaina lähettämän tiedotteen mukaan se myy sähköistettyjä mallejaan tällä hetkellä enemmän kuin muita voimalinjavaihtoehtojaan yhteensä.

Saksalaisvalmistajalla on mallistossaan kaikkiaan 11 ladattavaa hybridiä.

Lisää täyssähköautoja tulossa

Perinteisistä premium-valmistajista sähköautopelin ensimmäisenä avannut BMW on viettänyt viime vuosina hiljaiseloa kyseisellä rintamalla. Vuonna 2013 esitellyn i3:n jälkeen siltä ei ole nähty lainkaan täyssähköautoja, mutta tilanteeseen on tulossa muutos.

Müncheniläisvalmistaja on ilmoittanut julkistavansa 12 ladattavaa hybridiä ja täyssähköautoa vuoteen 2025 mennessä. Vuonna 2023 täyssähköautoja on määrä olla jo puolet sen koko sähköisestä mallistosta.

Vielä tänä vuonna saksalaisvalmistaja on esittelemässä ainakin X3-katumaasturin täyssähköisen version, iX3:n. Maaliskuussa markkinoille saapuu BMW-perheeseen kuuluvan Minin täyssähköinen Cooper SE.

BMW pyrkii laskemaan mallistonsa keskimääräisiä CO2-päästöjä myös perinteisiä voimalinjoja sähköistämällä. 

BMW:n tavoitteena on, että sähköinen voimanlähde on joka neljännessä sen myymässä autossa ensi vuonna, joka kolmannessa vuonna 2025 ja joka toisessa vuonna 2030.

Myös monet muut autovalmistajat investoivat tällä hetkellä isosti sähköautoihin. Kerroimme eilen korealaisen Kian tuovan markkinoille peräti 11 täyssähkömallia vuoteen 2025 mennessä. Sen ensimmäinen uuden sukupolven täyssähköauto esitellään ensi vuonna.

Lähde: BMW

Lue myös:

    Uusimmat