Miltä näyttävät 2050-luvun luksusautot? Tässä diginatiivien neljä upeaa visiota

2:50

Brittiläinen taideinstituutio Royal College of Art ryhtyi yhteistyöhön Bentleyn kanssa visioidakseen, miltä brittiläiset luksusautot näyttävät tulevaisuudessa.

Pääkuvan video: Miltä lentokoneen sisustus näyttää tulevaisuudessa?

1980-luvun Paluu tulevaisuuteen -elokuvissa 2000-luvulla oli jo leijuvia autoja, joita ainakaan tähän mennessä ei ole valitettavasti katukuvassa näkynyt. Nyt brittiläiset taideopiskelijat ovat saaneet visualisoida, miltä Bentleyn luksusautot näyttäisivät 30 vuoden kuluttua.

Uusia ja mielenkiintoisia ideoita

Opiskelijoita pyydettiin kuvittelemaan, miten yhä digitalisoituneemmassa ja virtuaalisemmassa maailmassa voitaisiin soveltaa aineelliset ominaisuudet, teknologia sekä ammattitaito auton suunnitteluun.

– Halusimme ideoita ja konsepteja, jotka voisivat mahdollisesti johdattaa meidät uusiin ja mielenkiintoisiin suuntiin, käyttäen näiden diginatiivien perspektiiviä, Bentleyn suunnittelujohtaja Stefan Sielaff kertoo.

Koulun opettajat, sekä Bentleyn edustajat valitsivat jatkoon neljä parasta suunnitelmaa, jotka huokuvat ylellisyyttä ja hienostuneisuutta.

Futurismia ja nostalgiaa

Eunji Choin suunnitelma Elegant Autonomy näyttää siltä, kuin huvipursi ja flyygeli oltaisiin liitetty yhteen. Choi korosti suunnitelmassaan eleganssin ja brittiläisen etiketin tärkeyttä.

Jack Watsonin visio Stratospheric Grand Touring näyttää hyvin futuristiselta, kyyneleenmuotoiselta kapselilta, jota ei taida nykyautojen painovoima-rajoitteet haitata. Watsonin mielestä tulevaisuudessa ihminen voisi asua missä vaan, kun matkustaminen ei ole enää ongelma.

Irene ChiunLuxury Soundscapes -suunnitelmassa auton ohjaamo on tyyni ja turvallinen tila. Chiu huomioisi matkustajan hyvinvoinnin ja terveyden sillä, että auton akustiikka suodattaisi epämiellyttävät äänet pois. 

Eniten nykyautoa kaikista suunnitelmista muistuttaa Kate NamGoongsin Material Humanity. NamGoongsin mukaan tulevaisuudessa voi olla jopa erikoista ajaa autoa, joka käyttää polttoainetta. Erottautumista korostaakseen auton moottorin näkee rungon läpi.

Kolmenkymmenen vuoden päästä saamme nähdä, osasivatko Royal College of Artin opiskelijat ennustaa paremmin tulevaisuutta kuin 1980-luvun elokuvantekijät.

Lähteet: Autoblog, Bentley

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja