Milloin Suomen Nato-juna puksuttaa? Kansanedustaja runollisena MTV:lle: "Päätös ennen kuin koivussa on lehti ja olemme Natossa ennen kuin lehti putoaa puusta”

Kansanedustaja Heinonen:"Nato-päätös ennen kuin koivussa on lehti ja olemme Natossa ennen kuin lehti putoaa koivusta" 1:05
Kansanedustaja Heinonen: "Nato-päätös ennen kuin koivussa on lehti ja olemme Natossa ennen kuin lehti putoaa koivusta".

Uutisaamussa kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen heltyi kaunopuheiseksi, kun häneltä kysyttiin kantaa Suomen mahdolliseen Nato-jäsenyyteen.

Kun suomalaisista 61 prosenttia kertoi kannattavansa Nato-jäsenyyttä Helsingin Sanomien gallupissa, totesi Heinonen Twitterissä, että "kyllä kansa tietää". MTV:n Uutisaamussa hän muotoili Suomen mahdollisesta Nato-jäsenyydestä likimain runollisesti.

– Uskon, että meillä tehdään kansallinen päätös ennen kuin koivussa on lehti ja me olemme Natossa ennen kuin lehti putoaa koivusta, Heinonen sanoi Uutisaamussa.

Viime viikolla kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kertoi, että puolueen tavoitteena on, että Suomi hakee Nato-jäsenyyttä mahdollisimman pian.

– Jo Madridin huippukokouksen yhteydessä kesäkuun lopussa, Orpo tarkensi ajankohtaa tiedotteessa.

Kokoomus on ajanut Suomen Nato-jäsenyyttä jo pitkään.

Tavoitteen edistämiseksi kokoomus on perustanut Ruotsin sisarpuolueensa moderaattien kanssa yhteisen turvallisuuspoliittisen työryhmän, joka käsittelee Nato-jäsenyyteen liittyviä kysymyksiä.

"Maidemme etu kulkea yhtä matkaa"

Orpon mielestä yhteistyöstä Ruotsin kanssa olisi merkittävää hyötyä. Hän kuitenkin muistuttaa, että Suomi tekee turvallisuusratkaisunsa omista lähtökohdistaan.

Huomenta Suomi nähdään MTV3-kanavalla joka arkiaamu kello 6.25-9.30 välisenä aikana. 

Viikonloppuisin Huomenta Suomi nähdään kello 9-12. 

Ohjelma on katsottavissa myös MTV Katsomossa ja MTV Uutiset Livessä

– On maidemme etu kulkea tässä kysymyksessä yhtä matkaa, ja siksi molempien parlamenttien Nato-myönteisimpien puolueiden tiivis yhteistyö on ensiarvoisen tärkeää, Orpo katsoo.

– Painotan sitä, että Suomen on tehtävä ratkaisunsa omaa turvallisuuttaan painottaen emmekä voi sitoa ratkaisuamme muihin. On toki selvää, että yhdessä Ruotsin kanssa olemme kiinnostava kumppani Naton silmissä ja tällöin yhteistä säveltä kannattaa hakea, Orpo jatkaa.

Lauantaina pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoi, että Suomen täytyy tehdä Nato-ratkaisunsa kevään aikana. Perussuomalaiset puolestaan kertoi tällä viikolla kokoomuksen tavoin kannattavansa Suomen Nato-jäsenyyttä.

Pääministeri Marin: Nato-päätös tehtävä kevään kuluessa 0:50
Pääministeri Marin: Nato-päätös tehtävä kevään kuluessa.

Lue myös:

    Uusimmat