Millaiset Linnan juhlat on luvassa vuonna 2021? Presidentiltä jo vihje muutoksista "vanhaan normaaliin" – presidentin kanslia vielä vähäpuheinen asiasta

MTV vieraili tyhjässä Presidentinlinnassa – tältä näyttävät ikoniset tilat linnanvoudin esittelemänä 5:06
Katso yllä oleva video: MTV yksityiskierroksella Presidentinlinnassa – tältä näyttävät ikoniset tilat linnanvoudin esittelemänä!

Tänä vuonna poikkeusoloissa järjestetyt tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän Linnan juhlat on kerännyt kiitosta kansalaisilta ja oli mieluisat myös presidenttiparille.

Koronaepidemian vuoksi linnassa ei nähty kutsuvieraita, vaan presidenttiparin lisäksi tv-lähetyksissä linnasta nähtiin vain muutamia musiikki- ja tanssiesityksiä.

Mutta millaiset Linnan juhlat nähdään ensi vuonna, jos ja kun koronaepidemia on siihen mennessä helpottanut, ja mitä tänä vuonna nähtyjä elementtejä mahdollisesti otetaan mukaan?

Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio totesivat illalla MTV Uutisten haastattelussa, että juhlapäivä toi virkistävää vaihtelua perinteisiin Linnan juhliin. Niinistö ei kuitenkaan luvannut, että tulevaisuudessa Linnan juhlat olisivat tämänvuotisen kaltaisia.

– Ainakin tästä jää varmasti paljon pohdittavaa niihin vanhoihin normaaleihin, ehkä yhteensovitettavaa tai jotain sellaista. Nyt on vähän aikaista sanoa, mitä kaikkea sinne voisi yhteen sopia. Mutta todella virkistävää, että vietettiin erilainen (itsenäisyyspäivä), Niinistö sanoi.

Näin presidentin kanslia kommentoi

MTV Uutiset kysyi juhlista kommentteja myös tasavallan presidentin kansliasta.

Kansliasta viestitään, että eilinen juhla järjestettiin koronaolosuhteissa, minkä vuoksi se poikkesi totutusta. Ensi vuoden juhlaa ja sen sisältöä on vielä vaikeaa arvioida.

– Vuoden 2021 itsenäisyyspäivän vieton suunnittelu alkaa tasavallan presidentin kansliassa keväällä, joten nyt on vielä liian aikaista arvioida, millä tavoin juhla järjestetään ensi vuonna.

Lue myös:

    Uusimmat