Mikä ja kenen oli punaiselle matolle eksynyt pötkylä? MTV Uutiset katsoi Linnan juhlien tallenteen vielä kerran ja soitti "epäillyille" – näin siinä kävi!

0:49
Kerro sinä! Keneltä valkoinen pötkylä matolle tippui?

Keneltä valkoinen pötkylä putosi ja kenelle se kuului? MTV Uutiset selvitti asiaa soittamalla neljälle viime vuoden Linnan juhlien vieraalle, jotka olivat lähistöllä pötkylän ilmestyessä kuviin.

Presidentinlinnan itsenäisyyspäivän vastaanotossa varasti huomion viime vuonna valkoinen "pötkylä", joka ilmestyi yllättäen kättelyjonossa punaiselle matolle.

Koiran puruluu? Tamppooni? Nenäliina? Paperilappu? Sormituppo? Pötköksi kääräisty kasvomaski jo aikana ennen koronaa?

Pötkylän kohtaloa selvitettiin juhlien jälkeen kovasti sosiaalisessa mediassa, mutta täydellistä selitystä pötkylälle tai sen omistajalle ei koskaan saatu.

MTV Uutiset kysyi vielä tänään asiaa presidentin kansliasta, mutta minkäänlaista valaistusta mysteerille sieltä ei osattu antaa. Lähdimme siis jäljille. 

Parvelta tilannetta seurannut vieras todisti somisteen matkaa rullaksi

MTV Uutiset tavoitti viime vuonna juhlien jälkeen salin parvella tilannetta seuranneen Teija Jussilan, joka oli varma, että kyseessä oli vieraan juhlapuvusta tippunut somiste.

– Käärö oli erään juhlavieraan juhlapuvun helmasta tipahtanut kankaanpala, joka kääriytyi rullalle sitä mukaa, kun juhlavieraiden täyspitkien juhlapukujen helmat sitä punaista mattoa pitkin kuljettivat, Jussila kertoi MTV Uutisille.

Jos kyseessä oli puvun somiste, kenelle se sitten kuului?

Jos jokin on varmaa, niin se, että presidentin kanslia ei enää tiedä, mikä pötkylän kohtalo oli ja kenelle se kuului.

– Valitettavasti meillä ei ole vastausta. Roskat siivoamme pois ja löytötavaroita on perinteisesti voinut tiedustella tasavallan presidentin kansliasta juhlavastaanoton jälkeen, presidentin kansliasta vastataan.

MTV Uutiset kävi tapahtumahetken lävitse vielä kerran ja löysi potentiaaliset vieraat, keneltä somiste-pötkylä olisi voinut matolle pudota.

Epäillyt numero yksi: Jukka-Pekka Pietiäinen ja Tiina Heloma

Soitimme Suomen tietokirjailijoiden entiselle toiminnanjohtaja Jukka-Pekka Pietiäiselle, joka saapui Linnaan yhdessä vaimonsa Tiina Heloman kanssa.

Pietiäinen saapui neljästä "epäilystä" kättelemään presidenttiä ensimmäisenä.

Pietiäinen vakuuttaa, että häneltä tai vaimoltaan pötkylä ei voinut olla peräisin.

– Minulla oli juhlissa ihan uusi puku ostettuna, ei mitään havaintoa että se olisi siihen liittynyt. Hintalaput oli otettu pois, Pietiäinen kertoo.

Pietiäinen ei muista nähneensä kättelytilanteessa matolla mitään, mikä olisi viitannut esineeseen.

– En huomannut tätä esinettä kättelytilanteessa, vasta sitten kun katsoin tallenteen ohjelmasta. Siinä yhteydessä sitten huomattiin se matolla, Pietiäinen muistelee.

Epäilty numero kaksi: Emmi Jäkkö

Lukukeskuksen viestintä- ja hankepäällikkö Emmi Jäkkö saapui kättelemään presidenttiä jonossa seuraavana.

Jäkkö kertoo MTV Uutisille, että huomasi niin ikään valkoisen pötkylän maassa vasta jälkikäteen nauhalta.

Jäkön mukaan ei ole mahdollista, että se kuuluisi hänelle.

– Mietin silloin, että onneksi en tiputtanut mitään. Onneksi se ei ollut minun, onneksi en itse kämmännyt mitään, Jäkkö naurahtaa.

Hän epäilee, että esine olisi voinut tippua mahdollisesti hänen takanaan tulleilta pariskunnilta. 

Epäilty numero kolme: Anne Leppäjärvi ja Matti Elo

Seuraavaksi kättelyjonossa olivat punaisella matolla Haaga-Helian journalismin koulutusohjelman johtaja Anne Leppäjärvi sekä hänen miehensä Matti Elo.

Leppäjärvi kertoo MTV Uutisille, että hänen päällään oli juhlissa Katri Niskasen suunnittelema puku, josta ei hänen mukaansa jäänyt mitään niin sanotusti välille.

– Minulla oli täysin yksinkertainen somisteeton puku. Mitään ei puuttunut. Olen käyttänyt sitä jälkeenpäinkin kertaalleen, Leppäjärvi kertoo.

Leppäjärvi kertoo niin ikään nähneensä pötkylän myöhemmin vasta videolta. Hän on myös itse hämmentynyt siitä, miten pötkylä yllättäen vain ilmestyi matolle.

– Ensiksi sitä ei ollut ja sitten se vaan oli. Olen itsekin miettinyt, että mikä se oli, oliko jollain ollut jokin tuppo sormessa tai jotain. Se on kyllä mysteeri, Leppäjärvi kertoo.

Epäillyt numero neljä: Pekka ja Paula Lundmark

Neljäntenä kättelemään saapuivat Elinkeinoelämän keskusliiton hallituksen puheenjohtaja ja silloinen Fortumin toimitusjohtaja Pekka Lundmark sekä hänen vaimonsa Paula Lundmark. Pekka Lundmark toimii nykyisin Nokian toimitusjohtajana.

MTV Uutiset tavoitti myös Lundmarkit, jotka eivät tienneet pötköstä mitään eivätkä halunneet spekuloida asialla.

Vietä itsenäisyyspäivää MTV Uutisten seurassa

MTV Uutiset Live seuraa itsenäisyyspäivän viettoa aamuvarhaisesta iltamyöhään.

Juhlailtaa ennakoidaan kello 18 alkaen yhdessä vuoden kiinnostavimpien viihdenimien kanssa MTV Uutiset Livessä.

Poikkeusvuoden juhlatunnelmat huipentuvat kello 19.30 alkavaan Itsenäisyyspäivän juhlat -ohjelmaan. Erikoisohjelma näytetään suorana MTV3-kanavalla ja MTV Uutiset Livessä.

Lue lisää: MTV:n Itsenäisyyspäivän juhlat -ohjelmassa nähdään vuoden kiinnostavimmat nimet presidenttiparista Vesa-Matti Loiriin

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja