Millainen kaulakoru sopii rintavalle naiselle?

Kaulakorun pituutta pohtiessa kannattaa omaan vartalotyyppiin kiinnittää huomiota, jotta onnistut korostamaan parhaita puoliasi. Mutta millainen kaulakoru sopii povekkaammalle naiselle?

Kaulakorun pituudella voit vaikuttaa siihen, mihin kohtaan haluat muiden katseiden kiinnittyvän. Povekkaamman naisen kannattaa suosia kaulakoruja, jotka ei vedä huomiota entistä enemmän miehustalle. Lyhyet kaulakorut ja -ketjut toimivat tässä tapauksessa parhaiten.

Vinkit povekkaalle naiselle korun valintaan:

– Suosi koruja, jotka laskeutuvat rintakehälle; tällöin katse kiinnittyy koruun, korusta nousten silmiisi. Pidemmät korut vetävät huomiota entisestään dekolteen alueelle.

– Kokeile esimerkiksi helmikaulakorua tai siroa, 16 tuuman kaulaketjua, jossa on pieni koriste tai riipus. Myös näyttävämmät, isommat kaulakorut toimivat, jos ne laskeutuvat ylemmäs rintakehälle.

– 18  tuuman kaulakorussa ei kannata olla riipusta: riipus voi muutoin osua juuri rintavaon kohdalle.

– Jos haluat välttämättä pidemmän kaulakorun, suosi koruja, joissa on painoa. Tavallinen, pitkä kaulaketju ei nimittäin pysy paikoillaan, vaan voi luikahtaa puolelta toiselle, jopa ”rinnan alle”. Pitkät kaulakorut eivät yksinkertaisesti istu paikoillaan povekkaalla naisella.

Kaulakorujen pituudet

Kaulakorujen standardipituudet on ilmaistu tuumina.

14 tuumaa: 35 cm

16 tuumaa: 40–41cm

18 tuumaa: 45–46cm

20 tuumaa: 50–51cm

24 tuumaa: 60–61cm

30 tuumaa: 75cm

33 tuumaa: 85cm

Lyhyet kaulakorut:

14 tuumaa: 35–36 cm
Hyvin tiukka kaulakoru, kaulapantamainen. Ei imartele mitä parhaiten, jos sinulla on paksu kaula.

16 tuumaa: 40–41 cm  
Lyhyehkö koru sopii loistavasti kapealle kaulalle sekä rintavalle naiselle. Vanhemmille naisille koru voi olla liian lyhyt, sillä koru vie katseen kaulaan, jossa saattaa olla jo ikääntymisen merkkejä.

18 tuumaa: 45–46 cm
Jos et ole varma, mikä kaulakorun pituus sopii sinulle, tämä on turvallisin valinta.

20 tuumaa: 50–51 cm
Tämä on paras valinta, jos sinulla on iso, paksumpi kaula. Kaulakoru laskeutuu rintojen päälle, jolloin koru sopii hyvin esimerkiksi peittävämmän paidan kanssa. Muutoin 20–24 tuuman riipus voi laskeutua rintojen väliin.

Lue myös:

    Uusimmat