F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Miksi Valtteri Bottaksen sopimuskuvioissa toistuu aina sama, outo piirre? – "Jos se on paras, mitä saan, otan sen"

1:11
Videolla juttua Valtteri Bottaksen jatkosopimuksesta.

”Valtteri Bottas on tehnyt vuoden mittaisen jatkon Mercedeksen kanssa”. Vuosi tästä eteenpäin ja saman lauseen voi kopioida ja liittää uuteen uutiseen. Vuonna 2021 Bottas aloittaa viidennen kautensa saksalaistallissa. Ja taas kerran, sesongin keskellä, hän päätyy samojen pyörittelyjen kohteeksi.

Bottas on tällä hetkellä ainut Mercedeksen ”isoista tahoista”, jonka tulevaisuus on selvillä. Lewis Hamilton ei ole tehnyt jatkosopimusta. Sama koskee tallipäällikköä Toto Wolffia.

Mutta.

Jälleen kerran Bottaksen kohdalla toistui tuttu kuvio.

Vuoden mittainen jatko.

ESPN:n haastattelussa Bottakselta kysyttiin aiheesta. Suomalaiskuskia pyydettiin selittämään, että miksi hän on tehnyt aina vain vuoden mittaisen jatkon Mercedeksen kanssa.

– Koska niin on aina tehty. Niin on aina kirjattu paperille. Mutta kyllä, jos jossain vaiheessa olisi tarjottu pidempää sopimusta, olisin ottanut sen vastaan. Talli päätti kuitenkin, että tuo on se linja, minkä mukaan mennään. Ja jos se on ainoa vaihtoehto, niin otan sen, Bottas pyöritteli.

– Tiedän kuitenkin, että ensi kaudella minulla on taas sauma voittaa mestaruus ja se on se, mitä tarvitsen. Joskus on hyvä tehdä lyhyitä sopimuksia ja joskus taas voisi olla hyvä juttu, jos on vähän pidempi sopimus. Jos haluan voittaa mestaruuden, niin tämä on se talli, missä sen voi voittaa. Ja jos tuo sauma tulee yhden vuoden mittaisen sopimuksen kautta, niin otan sen. Tuosta on tullut ihan normi, eikä se haittaa, suomalainen jatkoi.

ESPN muistutti Bottasta siitä, että Jenson Button on viimeisin F1-kuljettaja, joka on voittanut maailmanmestaruuden yhden vuoden mittaisella sopimuksella. Tämä tapahtui vuonna 2009, jolloin Button oli ykkönen sensaatiomaisella Brawn GP:n autolla.

Bottaksen mukaan kyse on vain siitä, että miten kukin kuljettaja käsittelee sopimustilanteet.

– Totta kai olisi hienoa, jos jossain vaiheessa saisi pidemmän sopimuksen, mutta jos vuoden mittainen diili on paras, mitä saan, niin otan sen. Ja tiedän, että seuraavien 10 tai 11 kuukauden aikana minun ei tarvitse miettiä noita asioita. Se on positiivista.

– Ensi vuonna eteen tulee se hetki, jolloin nuo asiat nousevat taas pinnalle. Silloin pitää katsoa, että miltä tulevaisuus näyttää. Mutta se on vasta sitten, Bottas pohti.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja