F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Yksi asia Valtteri Bottaksen sopimuksessa hiertää Mika Saloa – "Se on tosi outoa"

1:11
Valtteri Bottas jatkaa Mercedeksellä myös F1-kaudella 2021.

Valtteri Bottas ja Mercedes solmivat jo viidennen vuoden mittaisen pestin F1-sarjassa torstaina. C Moren asiantuntija Mika Salo harmittelee, ettei suomalaistähti ole saanut mestaritallilta tuntuvampaa kädenojennusta. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Britannian toinen GP suorana 7.-9.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 12.55, 2. harjoitukset klo 16.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Britannian toinen GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Mercedes päätti torstaina jo tutuksi tulleen vatvomisen Bottaksen tulevaisuuden ympärillä ja vahvisti vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Salon mielestä päätös oli "ihan selvä asia".

– Ei tällä hetkellä ollut oikein vapaana sellaista kuskia, joka olisi ollut parempi vaihtoehto. Valtteri on hoitanut hommat hyvin ja tulee toimeen Lewis Hamiltonin kanssa. Ja uskon, että tuolla (sopimuksella) saadaan varmistettua Lewisinkin jatko, Salo kommentoi. 

Seuraavaksi Mercedes haluaakin viimeistellä kultapoikansa jatkon, ja mediassa on liikkunut huhuja, että talli toivoisi Hamiltonille jopa kolmen vuoden mittaista sopimusta kausille 2021-2023.

Mutta miksi Bottakselle ojennettiin taas vain vuoden jatko? Mistä se kertoo?

– Se on tosi outoa. Mercedes haluaa pitää kaikki avoinna itselleen, ja jos jotain tapahtuu, niin he vapautuvat sopimuksesta nopeasti. Se on Valtterin kannalta todella harmi, että asia on mennyt noin koko ajan. Hän ei saa turvaa pidemmäksi aikaa, Salo pyörittelee. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Vuoden mittaisista sopimuksista ja Hamiltonin musertavista otteista huolimatta Bottaksen ei kannata katsella muualle, sillä hän ajaa sarjan parhaassa autossa.  

– Hän on pitkään päässyt ajamaan parhaassa tallissa, ja ajanut ihan hyviä tuloksia maailman parasta kuskia vastaan. Tämä on hyvä näyttö, kun latu loppuu Mercedeksellä. Töitä kyllä löytyy sen jälkeenkin, mutta maailmanmestaruus olisi kyllä hyvä voittaa. Nyt Valtteri saa taas sen mahdollisuuden. 

Nyt katseet kääntyvät sopimusrintamalla Hamiltoniin, jolla on vahva neuvotteluasema. Yksi tekijä on suuret sääntömuutokset, jotka tulevat voimaan kaudelle 2022.  

– Niin pitkään kuin Mercedes on hyvä auto, niin siellä kannattaa olla, mutta tilanne voi muuttua. En tiedä kannattaako Hamiltonin tehdä kolmen vuoden sopimusta. Mersun kyllä kannattaa, sillä he haluavat pitää parhaan kuskin riveissään niin kauan kuin pystyvät, Salo summaa.    

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja