Miksi ostaa ranskalaisen autovalmistajan uutuusmalli, kun halvemmalla saa F-16-hävittäjän?

110-vuotisjuhliaan viettävä Bugatti on esitellyt hyperauton heille, joilla on talli täynnä tavanomaisia hyperautoja. Sen hintalappu on ymmärrettävästi pilvissä, mikä mahdollistaa hieman epätavallisempien vertailujen tekemisen.

Bugatti Centodiecin veroton 8 878 800 dollarin hintalappu pistää ihmisen ajattelemaan. Kyseessä on järkyttävä määrä valuuttaa, vaikka autoa vain 10 kappaletta valmistetaankin.

Mikäli uutuus-Bugattin hinnan haluaa laittaa mittasuhteisiin, niin tämä auttanee siinä: Halvemmalla voi ostaa esimerkiksi F-16-hävittäjän.

Floridan Palm Beachilla myynnissä olevan F-16:n hintapyyntö on nimittäin "vain" 8,5 miljoonaa dollaria. Vuosimallia 1980 olevalla F-16:lla on takanaan 6 000 lentotuntia, joten mistään uutta vastaavasta yksilöstä ei ole kyse. Etenkään, kun Yhdysvallat yrittää saada Bulgarian hallitukselta yli 200 miljoonaa dollaria per kone, joten jotain on oltava pielessä tässä myynnissä olevassa yksilössä.

Mutta hävittäjä on aina hävittäjä – ja oma hävittäjä on vielä parempi.

Hävittäjä Ruotsin yllä – uskomatonta videokuvaa lennosta 2:55
VIDEO: Mykistävän upeaa kuvaa Saab JAS 39 Gripen -hävittäjästä Ruotsin yllä.

Vaikka 8,0-litraisella ja 1 600 -hevosvoimaisella V16-moottorilla varustetun Centodiecin huippunopeus on kunnioitettavat 370 kilometriä tunnissa, ei siitä ole minkäänlaista vastusta General Dynamicsin ja Lockheed Martinin luomukselle, joka kykenee yli 2 000 km/h:n huippunopeuteen.

Lue myös:

    Uusimmat