Miksi nyt pitää olla kotona? Hittivideo näyttää sen osuvasti: "Halusimme tavoittaa nuoret ihmiset, jotka eivät ota tätä vakavasti"

Yhdysvaltalaisen taiteilijapariskunnan luoma video visualisoi, miksi sosiaalinen etäisyys koronaviruspandemian aikana voi säästää henkiä.

Animoidulla videolla seisoo tulitikkuja rinta rinnan. Osa tulitikuista on syttynyt palamaan. Tuli tarttuu tikusta toiseen ja leviää yhä edemmäs ja edemmäs. Sitten yksi tikuista astuu pois ringistä. Tulen leviäminen pysähtyy.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Tulitikut ovat kuin ihmisiä ruuhkaisilla pakoilla ja tuli kuin nopeasti leviävä koronavirus. Kun ihmismassoja välttää, hidastaa taudin leviämistä.

– Tee oma osasi ja pysy kotona. Se on ainoa, mitä voimme tehdä, videota tehnyt Juan Delcan kirjoittaa Twitterissä jaetun videon yhteydessä.

Tarkoituksena hidastaa koronaviruksen leviämistä

Delcan, 54, loi videon vaimonsa Valentina Izaguirren, 48, kanssa. Se on heidän panoksensa hidastaa koronaviruksen leviämistä. Pari kertoo olevansa huolissaan ihmisistä, jotka kieltävät koronaviruksen vakavuuden. Heillä on sukulaisia Euroopassa, joka on nyt koronaviruspandemian keskus. Myös suomalaisia on kehotettu pysymään kotonaan.

– Halusimme tavoittaa nuoret ihmiset, jotka eivät ota tätä vakavasti, Izaguirre sanoo Today-uutissivustolle.

Vaikuttaa siltä, että tavoite on täyttynyt. Tätä kirjoittaessa Delcanin Twitter-tilillä jaettua videota on katsottu yli 208 000 kertaa. Instagramin puolella katselukertoja on kertynyt jo 723 000.

Lue myös:

    Uusimmat