Sairaanhoitaja Lisa sairasti koronan – niiskutuksesta alkaneet oireet pahenivat yllättävästi: "Ei mitään sellaista kuin odotin"

2:03
Oletko jo putsannut puhelimesi pöpöistä? Nappaa ohjeet videolta.

Amerikkalainen sairaanhoitaja kertoo koronavirusoireidensa alkaneen niiskutuksesta. Pian oireet olivatkin jo jotain aivan muuta, kertoo muun muassa  New York Post.

Coloradossa asuvan sairaanhoitaja Lisa Merckin koronavirustesti näytti positiivista Havajilla vietetyn reissun jälkeen. Uutisasema KDVR:n mukaan Lisa oli osallistunut saarella lääketieteelliseen konferenssiin.

Lisa kertoo, että lähtöpäivänä hän alkoi niiskuttaa hieman. Lentomatkalla nainen alkoi kokea särkyä kehonsa vasemmalla puolella, ja kotiin päästyään hänen kuntonsa heikkeni.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Palasimme takaisin ja lihaksiani särki, luitani särki ja niveliäni särki todella pahasti. Se tuntui siltä kuin joku puukottaisi minua jäähakulla ja, mietin, että onkohan minulla flunssa, Merck kertaa uutisasemalle.

"Sinun täytyy viedä minut päivystykseen"

Naisen terveys heikkeni kuitenkin niin paljon, että hänen täytyi suunnata päivystykseen.

– Olin todella hengästynyt, oloni oli todella väsynyt. Vihdoin sunnuntai-iltana totesin aviomiehelleni, että 'sinun täytyy viedä minut päivystykseen, oloni ei ole hyvä – aina, kun seison, minusta tuntuu, että pyörtyisin'.

Merckille tehtiin koronavirustesti, joka osoittautui positiiviseksi. Lihassäryistäkin kärsinyt Merck kertoo KDVR:lle laihtuneensa pahoinvoinnin vuoksi sairastamisen aikana. Sairaanhoitajan ammatistaan huolimatta Merck kertoo, ettei koskaan odottanut niin vakavia oireita, joita itse on kokenut.

– Se ei ole mitään sellaista kuin odotin.

Vaikka naisen olo on paljon parempi, hän ei aio poistua kotoa, ennen kuin hänet todetaan testeillä terveeksi.

Suojele riskiryhmiä

Koronavirusoireet vaihtelevat todella paljon ihmisestä riippuen. Kerroimme aiemmin esimerkiksi toisesta koronavirukseen sairastuneesta amerikkalaisnaisesta. Toisin kuin Lisa Merck, Elizabeth Schneider piti oireitaan lievinä, eikä tästä syystä missään vaiheessa joutunut paniikkiin tartuntansa takia.

Vaikka suuri osa ihmisistä sairastaa koronan lieväoireisena tai jopa oireettomana, on syytä muistaa, että riskiryhmille tauti voi olla kohtalokas. Tehokkain tapa suojella riskiryhmiin kuuluvia on jättää menemättä heidän luokseen. Muista myös hyvä käsihygienia.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet: KDVR, New York Post


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja