Mainos

Miksi naiset ovat mustasukkaisia omista kaverisuhteistaan? Naiset vastaavat

Juttusarjassa naiset vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

"Miksi naiset ovat mustasukkaisia heidän omista kaverisuhteistaan? Kaveripiirissä esimerkiksi Satu, Maija ja Kaisa ovat kolmikko, mutta kun porukasta vain kaksi viettää aikaa keskenään, niin kolmas tulee mustasukkaiseksi toisesta", ihmettelee nimimerkki Harmonic.

Näin naisraati vastasi

”Olen törmännyt tiettyjen tyyppien kanssa samaan ilmiöön, mutta en täysin ymmärrä sitä. Kai siinä on taustalla jotain menettämisen ja hylätyksi tulemisen pelkoa. Ja ehkä sitä pelkää jäävänsä paitsi jostain kivasta.”
– 31, sinkku 

"Jos vaikka somessa näkee kuvia muiden yhteisestä illanvietoista, siitä tulee hylätty olo. Sellainen 'miksei minua otettu mukaan' -olo. Tosin tämäkään ei päde kaikkiin kavereihin, vaan vain lähipiiriin. Minulle on myös lähipiirissä käynyt niin, että henkilö X ei omista syistään halua minua mukaan illanviettoon, jolloin henkilöt Y ja Z suostuvat tähän. Kun tällaisesta tilanteesta saa sitten myöhemmin tietää vahingossa, se tuntuu kipeältä."
– 31, parisuhteessa

”Luulen, että tämän ongelman ydin on siinä, että naiset analysoivat asioita liikaa. Kun kaksi muuta viettää aikaa keskenään, kolmas ei osaa olla analysoimatta tilannetta ja tällöin mieleen saattaa tulla kaikenlaisia ikäviä ajatuksia siitä, mistä kaksikko keskustelee hänen selän takanaan. Pieni vinkki: Lopettakaa naiset se ylianalysointi!”
– 29, naimisissa

"Olen ylimustasukkainen, nyt vanhemmiten olen tajunnut sen paremmin ja yritän vältellä sen näyttämistä. Nuorena, jos kuulin, että joku kavereistani oli nähnyt tuttavammekin ilman minua, saatoin itkeä illan, miten 'kaikki vihaavat minua'. Joten olin aina paikalla, kun kysyttiin. Nykyään saatan olla työkiireiden takia estynyt tulemasta paikalle, joten haluan tietää tarkasti, mitä kaverini tekevät. Viestittelen heille koko ajan. Jos vastausta ei kuulu, tunnen piston: 'nyt heillä on niiin hauskaa ilman minua'."
– 29, parisuhteessa

"Koen, että naisille on hirveän tärkeää luoda erittäin luottamuksellinen ja syvällinen suhde toiseen henkilöön. Kukaan ei halua jäädä ulkopuolelle tai ängetä toisen reviirille. Kun kavereita on kolme, nainen saattaa pelätä tippuvansa kelkasta kokonaan, mikäli hänen kaverinsa joskus viettävät aikaa kahdestaan ilman häntä. Seuraavan kerran kun he sitten näkevät kolmestaan, nämä kaksi muuta saattavat keskustella keskenään 'viime kerrasta', eivätkä läpät lennä enää kaikkien kolmen kesken. Siinä vaiheessa tämä 'ulkopuoliseksi jäävä henkilö' saattaa ajatella, että hänet on syrjäytetty kokonaan, eikä hänestä pidetä enää niin paljon.

Naisten välillä muodostuu usein paras ystävä -suhteita, joissa henkilöitä on nimenomaan kaksi eikä kolme. Ja kun naiset ovat parhaita ystäviä, siihen väliin ei välttämättä kolmas enää mahdu. Kaksikolla on omat juttunsa. Veikkaan, että se on suuri syy, miksi naisista tulee mustasukkaisia kyseisissä tilanteissa. Pelottaa, että jää yksin. Toisaalta en usko, että aikuisiällä moni enää näin ajattelee. Ihmisillä on omat kiireensä ja kyllä varmasti kaikki ymmärtävät, jos joskus kolmikosta kaksi haluaa viettää aikaa keskenään."
– 22, parisuhteessa

Mitä olet aina halunnut kysyä naisilta? Kysy – me selvitämme vastauksen

***

0:47

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja