Miksi mies joutuu aina tekemään seksissä kaiken työn samalla, kun nainen vain nauttii? Naiset vastaavat

Onko jokaisella miehellä oikeasti joskus erektio-ongelmia? 2:33
Onko jokaisella miehellä erektio-ongelmia, ja minkä kokoinen on "normaali penis"? Kaalimadon seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen vastaa.

Juttusarjassa naiset vastaavat kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Paljon puhutaan siitä, kuinka mies ei osaa antaa oikeanlaista seksiä kumppanilleen, kuinka nainen ei koskaan saa orgasmia, tai kuinka mies on 'huono seksissä' ja kaiken maailman neuvoja, kuinka mies saisi tyydytettyä naisen entistä paremmin.

Itsellä on aina ollut ihan toinen kanta tähän, olen aina tehnyt seksin aikana 99 prosenttia 'työstä' ja lähes aina nainen on se, joka odottaa huikeaa seksiä tekemättä mitään itse. Tai jos hän tekeekin jotain, niin lopulta huomaat itse olevasi se, joka kaiken lopulta kuitenkin vie kliimaksiin, kun toinen nauttii kaiken aikaa antamastasi huomiosta.

En valita, sillä saan tyydytyksen itsekin aina, mutta kun yleisesti puhutaan naisen 'saamattomista orgasmeista', niin en sitä ihmettele, jos ei ole itse valmis tekemään seksin eteen muuta kuin makaamaan. Totta kai on erilaisia tapauksia, mutta itselläni ei vielä ole tullut sellaista vastaan. Kokemuksia ja ajatuksia sinulta? Tunnistitko oman käytöksesi?" kysyy nimimerkki Juusto

Näin naisraati vastasi

"En todellakaan tunnista itseäni tästä. Olen aina ollut sitä mieltä, että jokaisella on yhtäläinen vastuu seksistä, nautinnostaan ja orgasmeistaan. Avaimet ovat itsetuntemus, itsetunto, masturbointi, seksistä puhuminen ja asioista selvää ottaminen sekä kommunikaatio partnerin kanssa."
– 35, naimisissa

"Varmasti löytyy naisia, jotka odottavat miehen tuovan nautinnon tulematta itse puolitiehen vastaan, mutta myös toisin päin, eli miestä ei kiinnosta muu kuin oma siemensyöksy. Libidot ja toiveet seksuaalisesta kanssakäymisestä eroavat hyvinkin paljon. Joskus aktiivinen voi muuttua 'lahnaksi'. Näin uskon käyvän silloin, jos seksi ei tuo tarvittavaa tyydytystä tai partneri ei viehätä tarpeeksi, vaikka rakas olisikin. Itselläni halut menneet, jos toinen osapuoli ei ole tarjonnut tyydyttävää seksiä esileikkeineen päivineen, kuten minä olen tarjonnut. Tästä on sitten seurannut haluttomuutta tai 'hoida homma nopeasti alta pois' -asenne. Samoin, jos viehätys on hiipunut, tai toisessa on alkanut nähdä epämiellyttäviä piirteitä. Silloin kyllä löytyi tekosyitä kieltäytyä kokonaan seksistä. Tai antaa niin sanotusti säälistä.

Naisen itsetunnolla on myös suuri vaikutus aktiivisuuteen, eli ylistä häntä ja näytä katseellasi, kuinka haluttava hän on, tai vaihda naiseen, jolla hyvä itsetunto. Myös se, mitä tapahtuu seksin ulkopuolella, arjessa, vaikuttaa haluihin. Jos et ole hauska, rakastava, lempeä, avulias, mitä hän nyt mieheltään toivookin, näkyy se väistämättä myös siellä sängyn puolella.

Myös se, miten mies kaiken tekee: saahan sitä nuolla, touhuta ynnä muuta ja vaikka kuinka kauan ilman nautintoa, jos ei vaan osaa. Siinäkin voi nainen turhautua, eikä innosta tuottaa säälittävälle räpeltäjälle nautintoa.

Etsivä löytää sopivan kumppanin samalla seksuaalikäyttäytymisellä, tai sitten vain yrittää kehittää omia taitojaan, eritoten puhumista kumppanin kanssa. Tämä vaatii myös oman egon nielemistä, jos palaute ei olekaan kovin mukavaa."
– 32, naimisissa

"Molempia tarvitaan hyvään seksiin! Näin se on. Valitettavasti monet naiset on liian 'laiskoja'."
– 42, ei suhdestatusta

"Olen aina ollut se antava osapuoli, mutta tiedän, että teitä on miehissäkin. Ehkä se ei ole aina sukupuolesta kiinni, vaan persoonasta, ja myös siitä, millainen tausta ja kasvatus hänellä on. Se on teoriassa niin helppoa, 'tee kuten toivoisit itsellesikin tehtävän', mutta käytännössä ei aina toimi. Nykyään en enää jaksakaan pahemmin yrittää, koska olen kyllästynyt olemaan yksin se antava osapuoli."
– 57, sinkku

"No minäkin ihmettelen tätä. Olen itse naisena aktiivinen sängyssä, tykkään olla päällä, liikkua itse ja/tai nätisti ohjata miestä, ja saankin orgasmin melkein aina, jos miehellä on normaali kesto. En ole koskaan ymmärtänyt, mikä viehätys on lahnana makaamisessa."
– 35, sinkku

"Suurimman osan työstä tekee mies. Ollaan asiasta puhuttukin ja miehelleni ok, kun olen sanonut nauttivani siitä, kun tiedän, että hän on hallinnassa, mikä varmasti yleistä. Tietysti, vaikka hän miltei kaiken tekee pienillä asioilla ja kosketuksilla, hoidan niin sanotusti omat hommani. Tiedän mieheni nauttivan siitä, vaikka osuuteni onkin pienempi kuin hänen."
– 18, parisuhteessa

Mitä itse haluaisit kysyä naisilta?

Tämä ominaisuus on poistunut käytöstä – pahoittelemme! Tsekkaa kuitenkin uusimmat lifestyle-artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat